Проректор з науково-педагогічної роботи (навчальної діяльності) Василь Шинкарук та виконуюча обов’язки декана гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька приступили до роботи

1 квітня 2021 року

 1 квітня 2021 року ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко  на зібранні завідувачів кафедр, деканату гуманітарно-педагогічного факультету оголосив про призначення на посаду проректора з педагогічної роботи Василя Шинкарука та представив нового в.о декана.  Нею стала Інна Савицька, яка до цього часу перебувала на посаді завідувача кафедри філософії та міжнародної комунікації. Представляючи нову в.о. декана, ректор наголосив на тому, що сучасний світ стрімко змінюється. Зміни пов’язані як із складною епідеміологічною ситуацією в країні, так і з якісними змінами, що відбуваються у всьому світі. Отже, темп життя  постійно прискорюється, складність збільшується. Але ефективний лідер повинен бути готовим до найрізноманітніших життєвих викликів, здатним згуртувати команду та повести за собою колектив. 

 
Попередній декан, Василь Шинкарук,  поставив перед своєю командою високі цілі, вимоги та розгорнув на факультеті активну роботу розгалуженого спрямування. Тому перед новим в.о.деканом поставлені непрості вимоги. Ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на необхідності спрямувати дослідницьку роботу викладачів гуманітарно-педагогічного факультету на психолого-педагогічну підготовку фахівців в університеті. Актуальність проблеми зумовлена необхідністю радикальних змін, спрямованих на підвищення якості й конкурентоспроможності освіти, вирішення стратегічних завдань, що стоять перед національною системою освіти в нових економічних і соціокультурних умовах. 
 
 
 
 
Питання формування мотивації до навчання є також актуальним тому, що сучасні студенти поступово втрачають стимул до навчальної діяльності. Кожному педагогу потрібно пам´ятати головне: викладач ЗВО повинен розвивати у студентів відчуття впевненості та успішності, встановлювати важкі, але досяжні цілі, створювати атмосферу конкурентності, регулювати підбір завдань так, щоб постійно підтримувати оптимальну мотивацію до використання свого потенціалу в області спонукання студентів до навчання. Філософська освіта нового в.о. декана сприятиме реалізації поставлених завдань, формуванню світоглядних орієнтирів студентської молоді факультету.
 
 
Інну Савицьку також привітали з нагородженням її орденом святої рівноапостольної княгині Ольги. Ним нагороджуються жінки за заслуги на різних теренах церковного, державного і суспільного служіння. Рішення про нагородження приймається Предстоятелем ПЦУ Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України.
 
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко представив також нову завідувачку кафедри філософії та міжнародної комунікації. На цю посаду призначено досвідченого фахівця, доцента кафедри Валентину Культенко.
 
Отже, з дотриманням усіх карантинних обмежень, університетське життя вирує! Сподіваємось, що нові кадрові призначення оптимізують діяльність університету, факультету та сприятимуть підвищенню якості навчальної, наукової, виховної роботи. Vivat academia! 
 
Ігор Буцик
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook