Підвищуємо кваліфікацію керівників агропідприємств з питань новацій в оподаткуванні та фінансуванні АПК

30 березня 2021 року
     Протягом тижня Громадська спілка «Аграрний союз України» та навчально-науковий інститут неперервної освіти і туризму НУБіП України провели спільну програму підвищення кваліфікації керівників сільськогосподарських підприємств. Семінари були присвячені питанням новацій в оподаткуванні та фінансуванні АПК.

     Спікерами виступили 5 представників НУБіПу та 8 запрошених лекторів. Одним з лекторів був начальник управління землеробства та рослинництва департаменту аграрної політики Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Карасевич. Він розповів учасникам семінару про держпідтримку для аграріїв на 2021 рік.

     Директорка ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова в свою чергу розповіла про державну допомогу аграріям в країнах ЄС, США та КНР. «Інститут швидко реагує на попит на ринку та надає системні знання в рамках курсів підвищення кваліфікації. Ми відкриті для співпраці» – відмітила Олена Ковальова.
     Слухачі також отримали багато корисної інформації з питань зарплатно-кадрового обліку та оподаткування, РРО, ПРРО, чеків, документів та звітності. Також заслухали актуальну інформацію про актуальні питання нарахування та сплати єдиного податку, особливості ПДВ для агропідприємств, блокування податкових накладних.
     Старший викладач кафедри фінансів НУБіП Зоя Тітенко розповіла учасникам семінару про актуальні питання паливного акцизу: зміни, облік, відповідальність, доцент кафедри фінансів Інна Долженко - про оптимізацію оподаткування сільськогосподарських підприємств, податкові перевірки – 2021.
     Також запрошений лектор професор, академік НААН, незалежний оцінювач ТДВ «Інститут обліку і фінансів» НААН Валерій Жук, в останній день семінарів розповів слухачам про особливі аспекти бухгалтерського обліку, аудиту, оподаткування, оцінки майна аграрного бізнесу.
     «Співпраця з наукою є доступним та ефективним шляхом до отримання актуальних знань в різних сферах АПК» – резюмував Голова ГС «АСУ» Геннадій Новіков.
     В такому ж форматі ГС «АСУ» разом з навчально-науковим інститутом неперервної освіти і туризму НУБіП України найближчим часом планують провести ще 3 семінари:

  1. Застосування інноваційних технологій в АПК (робототехніка).
  2. Оптимізація сівозмін (ротація сільськогосподарських культур) для різних регіонів України в умовах зміни клімату.
  3. Шляхи виходу на зовнішні ринки.

     Щодо участі в семінарах охочих просимо зв’язатися з з методистом вищої категорії ННІ неперервної освіти і туризму Оксаною Гераймович за номером телефону 044-527-86-54 або за електронною адресою [email protected]

     Учасники семінару відмітили, що захід виявився для них корисним. Вони отримали нові знання, які будуть щодня використовувати у своїй роботі.
     Після закінчення курсу навчання слухачі отримали сертифікати.

Олена Ковальова,
директор ННІ неперервної освіти і туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook