Київська область: «палаючий сезон відкрито» - констатують рятувальники

30 березня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 «Місцевість після пожежі виглядає так, ніби чужа армія цілеспрямовано нищила її напалмом - до самого горизонту розкинулося смердюче димляче попелище. Під ногами тисячі переплетених чорних трубочок: згорілі стебла очерету спочатку вони ще зберігають свою форму, але варто доторкнутися - розсипаються на попіл…Різкий порив вітру піднімає з поля клуби золи, і заметіль стає чорною...»

Це не кадр з фільму жахів, це гірше, це наша реальність, у якій на 90 % винні ми самі, наша безвідповідальна поведінка! Підтверджує це вкрай сумна статистика служби з надзвичайних ситуацій.

Так, протягом вихідних, майже не залишилось «живого місця» на Київщині, де б не виникало загоряння сухої рослинності або сміття. Із 169 пожеж випадків загорання трави — 148, і ще 15 - сміття! Ліквідації яких було проведено: у Білоцерківському, Вишгородському, Баришівському, Володарському, Яготинському, Іванківському, Бородянському, Тетіївському, Ставищенському районах та м. Узин на загальній площі 330 га!

Щороку у весняний період значно зростає кількість пожеж, пов'язаних

зі спалюванням населенням сухої трави та сміття.

Одна з причин - людський фактор. Громадяни наводять лад на садових і дачних ділянках, де спалюють сміття, суху траву, деколи створюючи пожежонебезпечні ситуації.

Роками пали сухої рослинності стають причиною лісових пожеж.

Крім того, в зв'язку з підвищенням середньодобових температур велика кількість відпочиваючих спрямовуються на природу, на свіже повітря. В цей час особливо уразливими для вогню стають приміські ліси і доступні для населення лісові масиви.

При прибиранні територій або відпочинку на природі не паліть траву і не залишайте вогонь без нагляду;

Ретельно гасіть цигарки і горілі сірники перед тим, як викинути їх;

Не проходьте повз палаючу траву, при неможливості загасити пожежу своїми силами, обов`язково телефонуйте - 101.

14.JPG

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

https://www.dsns.gov.ua/ua/Nadzvichayni-podiyi/122426.html

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook