Навчально-методична рада розглянула результати переходу на онлайн-навчання у зв’язку з введенням жорстких карантинних обмежень у м. Києві та узгодила відкриття нової спеціальності

29 березня 2021 року
     Розпочав засідання ради тимчасово-виконуючий обов’язки проректора з навчальної і виховної роботи Віктор Шевчук. Одразу він надав слово проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку. Вадим Анатолійович нагадав деканам про завершення складання плану закупівлі обладнання та устаткування для навчальних лабораторій університету.

     Після виступу проректора засідання навчально-методичної ради відбувалось за прийнятим порядком денним.
     По першому питанню доповів Віктор Шевчук та представив статистику проведення навчальних занять та результати переходу на онлайн-навчання у зв’язку з введенням жорстких карантинних обмежень у м. Києві. Звернув увагу на особливості проведення онлайн-занять на таких факультетах: ветеринарної медицини, тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та управління якістю продукції АПК та інформаційних технологій.

     Наступні два питання доповідав відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський, а саме про внесення змін до «Правил прийому на навчання до НУБіП України (базовий заклад, м. Київ) в 2021 році» та про Підготовку до проведення І туру Всеукраїнських олімпіад НУБіП України у 2021 році.

     Цікавим і важливим питанням, яке представлене розгляд ради було присвячено новій редакції «Порядку проведення конкурсу на заміщення посад НПП НУБіП України». Доповідав по цьому питанню начальник відділу кадрів університету Микола Михайліченко. Він підкреслив основні зміни, які відбулись у законодавстві України та показав що змінилось у представленому Порядку. Після доповіді пройшло жваве обговорення: виступили декан економічного факультету Анатолій Діброва, декан факультету конструювання і дизайну Зіновій Ружило, директор Навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський. В результаті обговорень вирішили прийняти інформацію до відома та розглянути її на вчених радах підрозділів.

     Начальник навчального відділу виніс на обговорення питання щодо запровадження в НУБіП України з 2021-2022 н.р документу «Індивідуальний навчальний план студента» замість «Залікової книжки» студента. З цього питання були різнополюсні позиції деканів. З власним баченням вирішення цього питання виступили Анатолій Діброва (декан економічного факультету), Олена Глазунова (декан факультету інформаційних технологій), Тереза Микицей (заступник директора Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму), Олена Ковтун (керівник міжнародних програм МВА) та інші. В результаті обговорення вирішили направити це питання на доопрацювання та узгодження на вчених радах факультетів і інститутів та розглянути повторно на наступних засідання ради.

     Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх доповіла про використання професійного стандарту на групу професій "Викладачі закладів вищої освіти". Доповнив її доповідь Микола Михайліченко, начальник відділу кадрів.

     Наступним питанням, яке розглянула навчально-методична рада про відкриття нової спеціальності 126 «Інформаційні системи і технології» за рахунок перерозподілу ліцензійного обсягу інших спеціальностей галузі 12 – Інформаційні технології (обсягом 50 осіб). Доповіли з цього питання декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова та голова проектної групи, професор Михайло Швиденко, завідувач кафедри інформаційних систем і технологій.

     Питання задавали члени ради Лариса Кліх, Геннадій Ржевський, Володимир Костюк. Ухвалили клопотати перед Вченою радою про відкриття представленої спеціальності.
     Одне з останніх питань про підготовку ліцензійної справи фахової передвищої освіти зі спеціальності 125 – Кібербезпека (ліцензійний обсяг 50 осіб) в межах Відокремленого структурного підрозділу «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» представив Василь Лопушняк, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання.

     З цього питання виступили члени ради Олена Глазунова, Олег Єресько. В результаті обговорення рекомендували підсилити кадровий склад викладачів з профільною підготовкою та готувати справи для розгляду на навчально-методичній раді наступного разу.

     На завершення традиційно рада затвердила навчальний рукопис та рекомендувала до друку навчальний посібник «Генетика імунітету рослин проти хвороб і шкідників» (автори – Ковалишина Г.М., Дмитренко Ю.М., Макарчук О.С.).

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради, доцент

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook