На механіко-технологічному факультеті завершився перший етап конкурсу «Технології точного землеробства KUHN». Десять студентів-переможців отримали грошові призи

27 березня 2021 року
     У весняному семестрі 2020-2021 навчального року на механіко-технологічному факультеті на основі Меморандуму, підписаного ректором університету Станіславом Ніколаєнком та генеральним директором компанії «КУН-Україна» Асадом Лапшем, проводиться конкурс «Технології точного землеробства KUHN».

     Метою конкурсу є підвищення якості фахової підготовки студентів-агроінженерів з дисциплін, що стосуються сучасних технологій точного землеробства, представлених технологіями компанії KUHN, а також заохочення студентів до систематичного відвідування аудиторних та дистанційних занять.

     Для перемоги в кожному з трьох етапів конкурсу студенти повинні підготувати проєкт за тематикою конкурсу, успішно пройти тестове опитування та мати найменшу кількість пропусків аудиторних та онлайн-занять. Причому показник відвідуваності занять є найвагомішим критерієм для визначення переможців кожного етапу.

     Загальний призовий фонд конкурсу, наданий компанією «КУН-Україна», становить понад 50 000 гривень, а головний приз – 15 000 гривень. Участь у конкурсі беруть більше 200 студентів механіко-технологічного факультету спеціальності «Агроінженерія» двох останніх курсів бакалаврата та першого року навчання магістратури. В рамках конкурсу передбачено проведення відкритих лекцій з питань тенденцій розвитку технологій точного землеробства. Онлайн-заняття з вивчення сучасних сівалок точного висіву було проведено менеджером компанії «КУН-Україна» Дмитром Довженком.

     24 березня 2021 року відбулося онлайн-засідання конкурсної комісії з оголошення результатів першого етапу конкурсу. Комісією було визначено десять переможців, які продемонстрували високий рівень знань з технологій точного землеробства та отримали найвищі бали за конкурсні проєкти. Показник відвідуваності онлайн занять серед переможців конкурсу становив 97-100% (бакалаври 2-4 курсів), аудиторних занять – 94-96% (магістри першого року навчання).

     Перемогу в першому етапі конкурсу здобули студенти-агроінженери: Макогін Олександр, Баліцький Микола, Іванов Богдан, Бондар Данило, Бойко Ігор, Рендак Богдан, Шалієвський Віталій, Мосорук Андрій, Радь Володимир та Корецький Андрій. Переможці конкурсу отримали іменні сертифікати. Функції з виплати грошових премій взяв на себе Благодійний фонд «Голосіївська ініціатива – 2020».

     З вітальним словом до переможців звернулися декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, радник ректора, професор Ярослав Михайлович, менеджер компанії «КУН-Україна» Віктор Шевчук, заступник декана факультету Ігор Сівак та завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. академіка П.М. Василенка Юрій Гуменюк. У свою чергу, студенти – учасники конкурсу у своїх виступах висловили вдячність керівництву університету, факультету та компанії «КУН-Україна» за можливість взяти участь у цікавому конкурсі та здобути актуальні знання з сучасних технологій точного землеробства.

     Наразі триває другий етап конкурсу, а змагання за головний приз у 15 тисяч гривень ще попереду!

     Механіко-технологічний факультет висловлює вдячність генеральному директору компанії «КУН-Україна» пану Асаду Лапшу та всім співробітникам компанії за плідну співпрацю та послідовну допомогу у підвищенні якості освітнього процесу підготовки сучасних агроінженерів.

Вячеслав Братішко,
декан механіко-технологічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook