МІЖНАРОДНА ЛЕКЦІЯ З ДИСЦИПЛІНИ «КОРПОРАТИВНА СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ»

26 березня 2021 року

 1    

    Відповідно до Угоди про міжнародну співпрацю між ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», Університетом Економіки у Бидгощі (Польща) та «Університетом третього віку у Громадці» 18 березня 2021 року відбулася бінарна онлайн-лекція для здобувачів вищої освіти ОС «Магістр» факультету економіки і природокористування на тему: «Формування відносин бізнесу із зовнішніми організаціями на засадах соціальної відповідальності». 

    Її провели:

  • доктор економічних наук, професор, директор ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» Мирон ЖИБАК (Україна);
  • доктор філософії Університету третього віку у Громадці, війт гміни Громадка Болеславецького повіту Нижнєсілезького воєводства Дарій ПАВЛІЩИ (Польща);
  • декан Бидгощського університету економіки, доктор філософії Марцін КЕСІ (Польща).

2 7     

В онлайн-лекції професор Мирон ЖИБАК розкрив концепцію корпоративної соціальної відповідальності, яка  впродовж останніх десятиліть стала важливим науково-практичним та теоретико-методологічним базисом державної політики економічного розвитку багатьох країн світу. Звернув увагу на те, що розширення використання її базових положень, як інструменту забезпечення сталого розвитку економіки, потребує наукової зосередженості на оновленні форм і принципів взаємовідносин між державою та бізнесом в контексті суспільних інтересів з урахуванням політичних, економічних та соціальних реалій в Україні.

Продовжуючи лекцію, доктор філософії, війт гміни Громадка Болеславецького повіту Нижнєсілезького воєводства Дарій ПАВЛІЩИ (ПОЛЬЩА) окреслив основні чинники взаємовпливу бізнесу, громади, неурядових організацій та влади в світлі розвитку громадянського суспільства в Україні, виділив та охарактеризував низку форм соціальної активності бізнесу у життєдіяльності суспільства і громади.

Про корпоративні благодійні соціальні проєкти та програми як вияв соціальної відповідальності бізнесу доповів декан Бидгощського університету економіки, доктор філософії Марцін КЕСІ (ПОЛЬЩА).

3 11     

На завершення лекції директор інститут Мирон ЖИБАК висловив подяку за проведену лекцію та важливості співпраці між закладами вищої освіти України та Польщі. В свою чергу, польські колеги наголосили, що Європейська спільнота бачить Україну не лише успішною країною з високим рівнем економічного розвитку, а й країною-лідером, подякували очільнику інституту за співпрацю у сфері науково-педагогічної, організаційної, культурної та виховної діяльності.

 Декан факультету економіки і природокористування,
к.е.н., доцент Любов ЯРЕМА

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook