Спалив гектар лісу: з волинянина хочуть стягнути майже 90 тисяч гривень збитків

26 березня 2021 року
Відкритий ліс

Понад 88 тисяч гривень збитків хочуть стягнути прокурори з волинянина, з вини якого, згоріло 1,2 гектара лісу у Володимир-Волинському районі. Про намір повідомили у волинській обласній прокуратурі.

Палія вже оштрафував суд, прокурори ж вимагають стягнути з чоловіка завдані природі збитки. Під час судового засідання стало відом, що торік у березні 49-річний чоловік викорчував дерева на земельній ділянці поряд із лісом та підпалив траву на території Микуличівського лісництва.

Суд визнав чоловіка винним у знищенні лісових масивів вогнем і призначив штраф у розмірі 5 100 гривень. Прокурори наполягають і на відшкодуванні збитків, які чоловік завдав державному підприємству “Володимир-Волинське лісомисливське господарство”. Просять стягнути з палія додаткові 88 тисяч гривень збитків.

Нагадаємо, 18 березня президент підписав закон, який передбачає збільшення штрафів за випалювання сухої рослинності. сума грошового покарання становитиме від 3 060 до 6 120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень. За ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, доведеться заплатити від 6 120 до 12 240 гривень.

Суспільне Волині готове озвучити позицію засудженого чоловіка. Для цього просимо зв’язатися із редакцією.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/160977/

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook