У кімнатах світло та тепло: у гуртожитку № 9 замінили старі вікна на енергозберігаючі

25 березня 2021 року
     Ми продовжуємо розповідати про ремонтні роботи які щоденно проводяться в гуртожитках студентського містечка НУБіП України. На черзі заміна вікон у гуртожитку № 9 та № 9 для приїжджих, за адресою вулиця Генерала Родімцева, 1.

     Зазначений гуртожиток – це одна будівля, яка умовно ділиться на дві частини. В гуртожитку № 9 для приїжджих проживають студенти ННІ неперервної освіти і туризму та гуманітарно-педагогічного факультету, в гуртожитку № 9 – студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК а також співробітники університету.
     В період опалювального сезону та при різких змінах погодних умов, все частіше постає питання про заміну старих вікон в гуртожитках на нові енергозберігаючі металопластикові вікна, задля максимально комфортного проживання в кімнатах гуртожитків. І ось ми це поступово робимо! В гуртожитку № 9 для приїжджих у студентських кімнатах, місцях загального користування і коридорах вже встановлено 74 нових вікна та обробляються відкоси. Ця кількість є достатньою для заміни вікон по усій частині гуртожитку.

  

  

     Завідувач гуртожитку № 9 для приїжджих Зиновій Кулаєць зазначив, що вікна добротні, двокамерні, товщина склопакета 42 мм. Зайшовши у кімнату одразу відчутно різницю, шуму з вулиці зовсім не чути та у кімнаті значно тепліше.
     У гуртожитку № 9 ще тривають ремонтні роботи по заміні старих дерев’яних вікон на нові металопластикові. На даний час встановлено 43 вікна із 86 запланованих.

  

  

  

     «Раніше відчували, як дув вітер у коридорах, коли були старі вікна. Зараз стало набагато тепліше, затишніше, температура повітря нижче 20 градусів не падає. Після встановлення вікон, обробляють відкоси, тепер все естетично виглядає, ми дуже задоволені. І вдячні ректорату університету, що завжди приділяють велику увагу покращенню стану гуртожитків», – поділилася завідувач гуртожитку № 9 Лідія Йовенко.
     До заміни вікон також долучились студенти, що проживають в гуртожитках, з ентузіазмом і старанно заносили нові вікна на потрібні поверхи та кімнати, старі зносили на вулицю, за що ми їм щиро вдячні.

  

     Заміна старих дерев’яних вікон на сучасні металопластикові дозволить суттєво зменшити використання енергоресурсів під час опалювального процесу. Нові металопластикові вікна завдяки своїй енергозберігаючій функції покращать здоров’я студентам, адже вони зберігають тепло в кімнатах, що так важливо в зимовий період, знижують показники шумоізоляції в кімнатах, забезпечують комфортний мікроклімат приміщень та належні санітарно-гігієнічні умови проживання мешканців і в цілому покращують естетичний вигляд гуртожитків студентського містечка.

  

     Слід зазначити, що пріоритетом для керівництва університету є покращення стану гуртожитків і завдяки ректору, у цьому році, – це вже другий гуртожиток в якому буде 100% замінені старі вікна на нові металопластикові.

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook