Практичне навчання магістрів спеціальності "Захист і карантин рослин" і допомога НДГ

25 березня 2021 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Студенти ОС «Магістр», спеціальності «Захист і карантин рослин» проходили практику у «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка» під керівництвом асистента кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Ірини Артемчук та агронома-агрохіміка Сергія Запольського. Робота студентів полягала у виробництві мультифункціонального біологічного препарату – «Екстракон». Біопрепарат «Екстракон» - це природний консорціум ґрунтових мікроорганізмів, який виконує всі етапи трансформації будь-яких органічних речовин в біогумус. Технологія виробництва препарату довготривала та складається з багатьох етапів. Магістри долучилися до приготування сипучої форми біопрепарату, який складався з такої схеми: органічний рослинно-торф’яний субстрат змішувати з маточним розчином мінеральних компонентів, додаючи соляний розчин, папір для живлення мікроорганізмів та додаванням води, ретельно перемішувати, так щоб вологість даного субстрату була приблизно 6%, потів фасування в мішки по 20 кг. Біопрепарат «Екстракон» дозволяє:

-   ефективно формувати рослинно-мікробні системи, включаючись у фактор ризосфери взаємодіяти з ними забезпечуючи їх поживний режим;

-  засвоювати кореневою системою рослини необхідні органічні та мінеральні сполуки, поліпшувати функціональний стан рослин, підживлювати та стимулювати ріст і розвиток надземної і кореневої маси вегетуючих рослин;

-  відновлювати функціональну структуру грунтової міклофлори і текстуру біоценозу;

-  усувати токсичність, оздоровлювати субстрат, поліпшувати фітосанітарний стан ґрунту, знижувати стресові умови, викликані застосуванням пестицидів.

Сам препарат технологічний у застосуванні. Норма витрати готового препарату: 3 кг/га. Норма витрати робочого розчину: 250 л/га.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Студенти проживали в гуртожитку, де умови були повністю облаштовані для проживання: гаряча вода, кухня з електричними приладами, мікрохвильова піч, холодильник. Студенти залишись повністю задоволенні, оскільки це була розумове-розвантаження після очного навчання без інтернету та зв’язку, що дало змогу поспілкуватися без соціальних мереж.

 

Софія Гармаш

староста магістрів 1 року

спеціальності «Захист і карантин рослин»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook