Христина Яров із Мукачівського фахового коледжу: Я мрію стати справжнім агрономом…

20 березня 2021 року
     Агроном є важливим фахівцем в галузі сільського господарства, одна з головних фігур на підприємстві. В його завдання входить створення нових різновидів городніх, декоративних, садових і польових культур.

 

     Я навчаюсь на агрономічному відділенні за спеціальністю «Агрономія» у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП». Під час навчання ми здобуваємо навики діагностування різних проблем у вирощуванні сільскогосподарських культур. Для цього студенти проводять багато досліджень у лабораторіях коледжу. Викладачі коледжу наголошують на необхідності виховати у студента екологічне мислення. Зокрема, це означає із менш загрозливими хворобами чи шкідниками боротись безпечними для довкілля методами – замість агресивної хімії використовувати біопрепарати, заздалегідь підбирати стійкі сорти рослин, дотримуватись сівозмін.
     Професійний агроном також повинен добре вміти планувати, контролювати й удосконалювати виробничий процес, що виконується працівниками, які входять в його підпорядкування. Озброєний спеціальними знаннями, агроном краще за інших бачить, як розвиваються рослини, чого їм не вистачає, які зміни відбуваються в ґрунті. Він повинен уміти визначати найкращу технологію вирощування рслин та забезпечувати відповідну організацію праці. Саме агроном є головним провідником науки в сільському господарстві.

     В майбутньому я мрію продовжити навчання в нашому базовому університеті НУБіП України на агробіологічному факультеті, щоб стати висококваліфікованим фахівцем аграрної галузі.

     Професія агронома буде актуальною завжди, оскільки тільки людина може оцінити ситуацію на полі та ухвалити подальші рішення під час вирощування культур.


Студентка агрономічного відділення
ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»
Христина Яров

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook