Онлайн-освіта допомагає здобувати нові знання

11 березня 2021 року

  На сьогодні потенціал онлайн-освіти вже значно більший, ніж просто можливість слухати лекції в мережі. Інтернет зробив навчання доступним та популярним, і наразі фахівці намагаються знайти все більш вдалі, дієві та комфортні підходи до процесу навчання.

   Онлайн-навчання – дуже зручний, дієвий та вигідний спосіб отримання нових знань. Звісно, самостійне онлайн-навчання потребує більшої мотивації та самоконтролю, адже воно зазвичай не містить чинника соціального тиску. Але якщо поставити чіткі цілі та визначити мотивацію, то завдяки онлайн-навчанню можна якісно здобувати нові знання, підвищувати кваліфікацію та навіть опанувати нову професію.

  Велика кількість університетів активно використовує методику змішаного навчання - поєднання офлайн і онлайн формату, і наш університет не виключення. Викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту д.е.н., професор кафедри Дєліні М.М., к.е.н., доцент кафедри Суханова А.В. та к.держ.упр., ст.викладач кафедри Дергач А.В. скористалися цією можливістю і в період з 05.01 по 25.02.2021 року пройшли онлайн–курс “Соціальне підприємництво” на платформі Prometheus, набрали відповідну кількість балів та отримали сертифікати.

   Основна мета проходження онлайн-курсу – розширити свій кругозір та застосовувати здобутий матеріал при викладанні таких дисциплін, як «Основи соціального проектування» та «Управління соціальними проектами».

   Головною метою курсу є отримання учасниками сукупності знань та вмінь, необхідних для ефективного запуску власного соціального бізнесу. Цей курс дав можливість розкрити сутність соціального підприємництва та надав практичні інструменти для створення і ведення ефективного соціального бізнесу. За допомогою цього курсу ми уяснили для себе різницю між соціальною відповідальністю бізнесу та соціальним підприємництвом, дізналися про головні аспекти планування соціального підприємства та визначили критерії успішності для соціального бізнесу. Також ознайомилися з тим, як деякі підприємства відходять від традиційних прибуткових та неприбуткових форм діяльності, створюючи новий "гібридний" підхід до ведення бізнесу.

   Онлайн-курс “Соціальне підприємництво” було розроблено у партнерстві з професором бізнес-школи Університету ДеПоля (Чикаго) Патріком Дж. Мерфі. Програма курсу була створена таким чином, щоб поступово відкривати нові елементи соціального підприємництва, підкріплюючи кожну тему коментарями практиків та здачею тестового завдання по прослуханій темі.

   Важливою особливістю курсу було те, що були записані ексклюзивні інтерв’ю із соціальними підприємцями з України та людьми, які долучаються до розповсюдження культури соціального підприємництва. Ці інтерв’ю були записані з представниками таких організацій, як платформа “Тепле Місто”, соціальне підприємство “Горіховий дім”, громадська організація “Дивовижні” та електронна система публічних закупівель “Prozorro”.

   Хочете переконатися у перелічених перевагах онлайн-освіти особисто? В такому разі не варто гаяти часу. Якщо хочете здобути нові знання, то запишіться на курси просто зараз.

Алла Суханова,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook