Центр франкофонної освіти і культури: вивчаємо французьку і готуємось до стажування за програмами Федерації «Обміни Франція-Україна»

15 березня 2021 року
     На базі Центру франкофонної освіти і культури гуманітарно-педагогічного факультету 9 березня відбулась онлайн-конференція, організована Федерацією «Обміни Франція-Україна», яка була присвячена відбору студентів на стажування у Францію.

     Федерація функціонує вже понад 20 років. Одним з важливих завдань FEFU є організація лінгвістичного та професійного стажування для студентів. Під час проходження практики у Франції студенти не лише опановують свою професію на підприємствах, але й мають можливість покращити рівень володіння французькою мовою та ознайомитися з культурою, традиціями та історією цієї країни.
     Представники Федерації презентували програми різних видів практики та умови їх проходження, а також провели співбесіди та здійснили відбір студентів.

     Конкурсна комісія на чолі з Філіпом Жене (спів-президент Федерації «Обміни Франція-Україна» (FEFU)), Жозі Анікен (президент асоціації викладачів французької мови), Монік Дюффе (викладач французької мови) та Ольгою Гонсе (секретар Федерації «Обміни Франція-Україна» (FEFU)) підготували питання, які виявляють рівень володіння французькою мовою та зацікавленості студента у стажуванні. Співбесіди проходили у дружелюбній атмосфері, аби студенти могли без перешкод продемонструвати усі свої сильні сторони.
     Серед загальних питань про освіту, знання мови та життя студента були й такі, що розкривають характер людини, наприклад, «Чи любиш ти дітей?» або «Що тебе цікавить?». Таким чином, Федерація намагається підібрати відповідні родини і умови для стажування, адже саме це є запорукою успішної мовної практики.
     Однак, були і складнощі. Крім хвилювання, у деяких моментах студентам заважало й нерозуміння французької мови від носіїв. У таких випадках, секретар Ольга Гонсе завжди була рада допомогти, тому комісія йшла на зустріч з розумінням і доброзичливістю.

     Цей проект, як ми сподіваємося, стане чудовою перспективою для 11майбутніх стажерів, особливо для філологів, адже занурення у середовище носіїв мови є вкрай важливим для перекладачів. Більше того, завдяки такому досвіду студенти зможуть закласти початок для свого професійного успіху.
     Отже, онлайн-зустріч з Федерацією «Обміни Франція-Україна» пройшла у невимушеній атмосфері, залишивши у студентів надзвичайно гарний настрій і надію на плідну співпрацю.
     І на десерт ще одна добра новина – з середини березня Монік Дюффе, викладачка французької мови, протягом одного місяця навчатиме французькій мові студентів нашого університету.

Марина Литвин,
студентка 2 курсу
гуманітарно-педагогічного факультету
Наталія Рудницька,
директорка Центру франкофонної освіти і культури

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook