Увага! Конкурс спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів на 2022-2023 роки

8 березня 2021 року

Міністерством освіти і науки України, Міністерством освіти, науки та спорту Литовської Республіки і Науково-дослідної радою Литви з 1 березня 2021 року оголошено конкурс спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2022-2023 рр.

Прийом заявок триває до 4 травня 2021 року!

     Подати заявки можна за такими пріоритетними напрямами:

  • інформаційні та нові виробничі технології (лазерні, прецизійні, механотронні, робототехнічні, плазмові, оптоелектронні, сенсорні тощо);
  • енергетика та енергоефективність;
  • екологія та раціональне природокористування;
  • науки про життя, нові технології лікування та профілактики найпоширеніших хвороб, дослідження у сфері біотехнології, біоінженерії та генетики;
  • нові речовини та матеріали;
  • пріоритетні проблеми у сфері соціальних та гуманітарних наук;
  • технології оборонного спрямування.

     Конкурс відкритий для будь-яких науково-дослідних груп закладів вищої освіти, наукових установ, підприємств, у статуті яких зазначається діяльність з проведення наукових досліджень України, та науково-дослідних груп установ Литовської Республіки.
     У конкурсі не можуть брати участь наукові колективи, які отримали фінансування проєктів протягом 2020-2021 рр. Такі колективи можуть подавати проєкти на конкурс тільки після того, як мине 1 рік з моменту закінчення терміну отримання останнього фінансування за цією програмою.
     Керівники та основні учасники проєктів можуть подавати кілька заявок. Однак керівники не зможуть отримати фінансування більш ніж за одним проєктом.
     Кандидатам на участь у конкурсі з української сторони необхідно переконатися у тому, що їх литовські партнери подали відповідну заявку за тією ж темою досліджень до Науково-дослідної ради Литви.

     Критерії оцінювання проєкту:

  • наукова відповідність, якість та оригінальність проєкту;
  • можливість проведення спільних досліджень і адекватність наукового методу і підходу;
  • здатність та компетентність тимчасових наукових колективів втілити проєкт у життя;
  • досвід участі у міжнародних проєктах і майбутній розвиток міжнародного співробітництва;
  • якість інфраструктури установ, що беруть участь у проєкті;
  • участь у проєкті молодих науковців (віком до 35 років);
  • можливості практичного використання результатів проєкту.

     Проєктна пропозиція має бути розрахована на 2 роки. Фінансування виділяється на кожен рік окремо. З виконавцями щороку укладають відповідні договори на виконання проєктів. Рішення про продовження фінансування наступного року приймається після розгляду звіту за попередній рік роботи.

     Для участі в конкурсі потрібно подати такі документи:

  1. Супровідний лист (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: на бланку установи-заявника, адресований на ім’я першого заступника Міністра освіти і науки Кизима М. О., текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, пріоритетного напряму, ПІБ наукового керівника та з переліком додатків. Обов’язково зазначити, що дослідження по темі проєкту не фінансуються з держбюджету в межах інших конкурсів.
  2. Форма заявки на участь у конкурсі (2 паперові примірники заявки, скан-копія сторінок з підписами і печаткою від литовського партнера допускається; сторінки з підписами і печаткою від української сторони – лише в оригіналі). Вимоги: двомовна (заповнюється послідовно українською та англійською мовами в одному файлі). Вимоги до усіх пунктів заявки наводяться у файлі заявки.
  3. Лист-підтвердження від литовського партнера-керівника проєкту (1 примірник; скан-копія листа допускається). Вимоги: на бланку установи-партнера, адресований на ім’я керівника установи-заявника, текст у довільній формі із зазначенням назви спільного проєкту, яка має співпадати із назвою проєкту у формі заявки.
  4. Акт експертизи на відкриту публікацію матеріалів за темою проєкту (1 примірник, скан-копія не допускається). Вимоги: експертна комісія установи затверджує висновок, в якому зазначається, що матеріали проєктної пропозиції не містять відомостей, заборонених до відкритого опублікування, текст у довільній формі.
  5. CV українського та литовського наукових керівників проєкту (по 1 примірнику). Вимоги: CV кожного керівника оформлюються двома мовами – українською та англійською, текст у довільній формі.
  6. Заповнити форму анкети, до якої обов’язково завантажити заповнену заявку у форматах *.doc та *.pdf. Google-анкету краще заповнювати після підготовки усіх зазначених документів.

     Усі паперові матеріали мають бути зібрані в одну підписану папку (на папці вказати назву конкурсу, назву установи-заявника, тему проєкту, ПІБ керівника).
     Організатори розглядатимуть тільки ті заявки, що оформлені відповідно до зазначених вимог та були надіслані вчасно.

     Документи можна подати двома способами:

  • надіслати поштою;
  • подати особисто – залишити у скриньці для листувань, яка розташована за адресою: Міністерство освіти і науки України, бул. Тараса Шевченка, 16, к. 310, м. Київ, 01601.

    Контакти для довідок:

 

З української сторони:

З литовської сторони:

Шевцова Тетяна Володимирівна

Міністерство освіти і науки України

Відділ міжнародного співробітництва головного управління із реалізації політик у сфері науки та інновацій директорату науки та інновацій

м. Київ, 01601, бул. Тараса Шевченка, 16, к. 210

Тел.: +38044 287 82 39

Електронна пошта: [email protected]

Dr. Saulius Marcinkonis

Research Council of Lithuania

Tilto Str. 4-151, LT-01103, Vilnius, Lithuania

Tel. +370 676 17 256

E-mail: [email protected]

 

     Докладніша інформація про конкурс:

https://mon.gov.ua/ua/news/startuvav-konkurs-spilnih-ukrayinsko-litovskih-naukovo-doslidnih-proyektiv-na-2022-2023-roki


Форма анкети:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerNnua5Ux36brfUHczPuvKUKapS4JgxwRBq3xoa6dH6gJNnA/viewform

В.В. Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook