Науковці і студенти агробіологічного факультету – учасники науково-виробничої конференції з системи землеробства No-till–NTLAB-21

4 березня 2021 року

  Не зважаючи на значні обмеження, причиною яких є пандемія коронавірусу, з наближенням весни активізувалось життя виробничників і науковців аграрної сфери економіки. Так,  в другій половині останнього місяця зими в Києві відбулася велика щорічна виставка АгроВесна 2021, а з 23 по 25 лютого проводила роботу одна з найбільших в Європі щорічна науково-виробнича конференція з системи землеробства No-till– NTLAB-21. 

   Ця конференція, вже традиційно, привертає велику увагу науковців і виробничників не лише в Україні, а і за кордоном. В її роботі взяли участь очно і дистанційно представники  10 країн Європи, Азії та північної Америки. В цьому році девізом форуму була економічна стратегія розвитку землеробства. Своїми досягненнями ділились фермери з України і США, які тривалий час практикують систему землеробства No-till.

Традиційно активними учасниками конференції були науковці і студенти нашого університету. Від кафедри землеробства та гербології з базовою доповіддю "Закони землеробства і економіка" перед учасниками конференції виступив доцент Микола Косолап. Від студентів з співдоповіддю про погляд молоді на систему землеробства No-tillвиступив дипломник кафедри студент 3 курсу АБФ Валентин Підгорний – один з переможців конкурсуNo-tillStudent.
Підводячи підсумки участі кафедри в роботі конференції, враховуючи зацікавленість учасників у представленій інформації, можна з впевненістю констатувати, що наукові дослідження колективу кафедри землеробства та гербології знаходяться в тренді світового розвитку систем землеробства, а їх результати є цікавими не лише для науковців, а й для виробничників. В цьому ж тренді знаходяться і навчальні дисципліни, які читають співробітники кафедри для студентів різних освітніх рівнів агробіологічних і інших спеціальностей.
 
 
Микола Іванюк,
доцент кафедри землеробства та гербології
 

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook