Ректорат: фінансовий звіт, програма енергозбереження та електронний облік відвідуваності

2 березня 2021 року
     2 березня відбулося розширене засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко зупинився на профорієнтаційні роботі, залученні абітурієнтів до участі в Олімпіаді для вступу в університет, якісному навчальному процесі – як найкращому аргументі при проведенні профорієнтації. Також ректор зупинився на відзначенні чергової річниці університету, яке цього річ припадає на 29 травня і традиційно до цієї дати планується здійснити ряд поліпшень.

 

    Звіт про виконання плану фінансової діяльності у 2020 році та план на 2021 представив проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Минулого року кошторис університету склав майже 1,3 мільярди гривень за всіма програмами. Проректор проаналізував надходження коштів до спеціального фонду у розрізі ННІ та факультетів, госпрозрахункових підрозділів, відмічаючи, що деякі з них витрачають більше, ніж заробляють. У 2021 році планується освоїти бюджет в 1,51 мільярди гривень, але для цього потрібно активно працювати над наповненням спеціального фонду, адже державою виділені тільки захищені статті та частково – відшкодування комунальних послуг, а вони значно здорожчали. Окрім того, у загальній частині бюджету 2020 року частка заробітної плати і нарахувань складала 87%, а в цьогорічному – 94%! На рівні 37 мільйонів заплановані видатки на комунальні послуги, але цей показник буде реальним за умови реалізації програми енергозбереження і заощадливого використання ресурсів.

  

  

     Перший проректор Ігор Ібатуллін презентував проект Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників університету в 2021 році. Порівняно з минулорічним документом, текст зазнав мінімальних правок, при чому комісія розглянула численні пропозиції з удосконалення. Додано було показники з підготовки відеолекцій, змінені показники за захист дисертацій, відредагована кількість годин за видання навчальної та наукової літератури тощо. Ректорат рекомендував вченій раді схвалити проект Положення.

  

     Аналіз діяльності госпрозрахункових підрозділів представив проректор Вадим Ткачук. План на 2020 рік виконаний на 75%. Проте, відсутня рівнонапруженість у здійсненні цієї діяльності. Частина підрозділів – факультет землевпорядкування, військова кафедра, ННІ післядипломної освіти і туризму його перевиконали, а факультети аграрного менеджменту, конструювання та дизайну, механіко-технологічний виконали менше 10% від запланованого. Прийнято рішення на кожному засіданні ректорату заслуховувати керівників одного з підрозділів щодо виконання плану надходження коштів від госпрозрахункової діяльності.

  

     Директор ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Віктор Каплун представив комплексну програму енергозбереження на 2021-2025 роки з планом реалізації в 2021 році. Він представив результати виконання попередньої програми – зменшення впродовж останніх п’яти років споживання ресурсів в натуральних показниках. Завдяки цьому вдалося зменшити й витрати фінансові, хоча тарифи значно збільшувалися. Чергове збільшення – в середньому на 25% – збільшується вартість енергоресурсів і води з 1 квітня 2021 року. Проект документу передбачає автоматизацію збору інформації і показників, виключивши людський чинник, коригування норм споживання, встановлення теплових пунктів в гуртожитках, регламентує роботу центру енергоменеджменту тощо.

  

     Про впровадження електронного журналу відвідування студентами навчальних занять доповів проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Пропонується реалізувати це на базі університетського навчального порталу elearn.

  

     Хід підготовки до проведення Олімпіади для вступу до університету представив заступник відповідального секретаря приймальної комісії Сергій Ковалевський.
     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат надав дозвіл на оренду майна.

     Учений секретар Оксана Барановська представила план роботи ректорату на березень. З 22 по 25 березня пройдуть дні відкритих дверей. 29-го розпочинають очне навчання студенти старших курсів, 30 – засідання ректорату, 31 – вченої ради.

     Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook