Кафедра комп'ютерних систем і мереж залучає стейкхолдерів до гостьових лекцій

3 березня 2021 року

 

    Підготовка фахівців, які б відповідали потребам ринку, є основним завданням кафедри і факультету. Тому дуже важливий діалог із роботодавцями-стейкхолдерами. Знання їх думки щодо робочих навчальних планів, поради з практичної підготовки та вдосконалення матеріально-технічної бази в процесі навчання студентів ІТшників.

   Переслідуючи цю мету 3 березня відбулася зустріч із куратором технологічного напрямку компанії Netwave – спеціалізованого мережевого інтегратора Андрієм Ротачем. У зустрічі брали участь декан факультету Олена Глазунова, завідувач кафедри комп’ютерних систем і мереж Валерій Лахно, заступник декана Андрій Блозва. Під час діалогу було обговорено багато питань у напрямку співпраці, у тому числі й можливості проходження виробничої практики за фахом майбутніх випускників. Удосконалення навчальних планів щодо введення нових дисциплін і зміні структури поточних за корективами стейкхолдерів. Вдосконалення підготовки фахівців у напрямку комп’ютерних мереж та кібербезпеки. Андрій Ротач провів відкриту лекцію щодо перспективного розвитку ІТ-індустрії та вимог до майбутнії випускників факультету.

    На зустрічі були присутні студенти спеціальностей "Комп'ютерна інженерія" та "Кібербезпека". Після змістовної доповіді майбутнього роботодавця студенти мали змогу поспілкуватись та задати питання. В першу чергу їх зацікавила можливість стажування у компанії та можливості подальшого працевлаштування. Задавали питання про вимоги до кандидатів та у яких напрямках професії необхідно розвиватися під час навчання.

     Згодом пану Андрію провели екскурсію факультетом інформаційних технологій, представили матеріально-технічну базу, яка останні роки невпинно оновлюється та покращується, ознайомили з особливістями проведення лекційних та практичних занять. Окрім цього Андрій Ротач більш докладно представив аспекти співпраці факультету з ІТ компаніями, поспілкувався на тему сучасних технологій, перспектив розвитку майбутнього фахівця.

Ознайомитись з компанією Netwave можна за посиланням (https://netwave.ua/) або клікнувши на зображенні нижче

 

Дмитро Касаткін

доцент кафедри

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook