Участь кафедри фінансів у Міжнародному симпозіуму «Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів»

21 лютого 2021, 18:22

 

     18 лютого 2021 р. викладачі кафедри фінансів Аліна Буряк, Галина Скрипник, Зоя Тітенко на чолі із завідувачем кафедри Надією Давиденко прийняли участь у Міжнародному симпозіуму «Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів», присвячений 20-річчю кафедри податків та фіскальної політики Західноукраїнського національного університету.

  

 З вітальним словом до учасників заходу звернулися ректор Класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий, Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко, перший заступник Голови Державної митної служби України Іван Бережнюк, міський голова Тернополя Сергій Надал, Голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей, в.о. директора Департаменту митних платежів, контролю митної вартості та митно–тарифного регулювання ЗЕД Держмитслужби України Андрій Войцещук, начальник ГУ ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, начальник ГУ ДПС у Львівській області Ігор Комендант та багато інших.

               

У ході роботи симпозіуму було підписано меморандуми про співпрацю між Державною митною службою України та Західноукраїнським національним університетом, Науково-дослідним центром індустріальних проблем розвитку Національної академії наук України та класичним університетом Тернополя.

«Така співпраця демонструє зацікавленість державного органу в науковому обґрунтуванні процесів, що відбуваються на макрорівні та підготовці майбутніх кваліфікованих працівників митних інституцій, які покликані створювати сприятливі умови для розвитку зовнішньоекономічної діяльності, захищати митні інтереси України та економічну безпеку держави в цілому», – зазначив у виступі Андрій Крисоватий.

Робота симпозіуму відбувалась одночасно в он-лайн і оф-лайн  режимах, що дозволило приєднатись партнерам Західноукраїнського національного університету до привітань, зокрема, науковцям із Німеччини, Польщі, Італії, Індії.

Привітати прийшли і колишні випускники університету – Вікторія Остапчук та  Ігор Крисоватий, заступники міського голови з питань діяльності й виконавчих органів ради. «Кафедра податків та фіскальної політики є однією з провідних, адже ви випускаєте фахівців, які реформують фіскальну систему. Бажаю, щоб ваша наполеглива праця і далекоглядність слугувала економіці держави, адже ви – бренд нашого міста», – зазначила Вікторія Остапчук

Від НУБіП України із привітанням виступила завідувачка кафедри фінансів Надія Давиденко, яка зазначила, що за 20 років, які минули, кафедрою податків та фіскальної політики було підготовлено сотні висококваліфікованих фахівців та вчених, знаних у багатьох країнах світу і які наразі працюють в усіх куточках нашої держави.

  

Славний шлях кафедри податків та фіскальної політики це є яскравий приклад самовідданої праці колективу, якому притаманна талановитість, висока професійність та вміння долати труднощі, яких вистачає в усі часи. Надія Миколаївна побажала великого натхнення та подальших творчих успіхів, миру, щастя та здоров’я.

Роботу Міжнародного симпозіуму «Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів» розпочав ректор Андрій Крисоватий, який у своїй доповіді представив бачення теорії збігу обставин.

Актуальні питання і проблеми прозвучали в доповідях науковців, зокрема директор Науково-дослідного центру індустріальних проблем Національної академії наук України д.е.н., проф. Юрій Іванов розповів про проблеми та ризики податкової підтримки малого бізнесу в Україні.

Захарій Варналій, д.е.н., проф. Київського національного університету ім. Шевченка розкрив концептуальні основи коригування в межах застосування методів трансфертного ціноутворення.

Вплив податкових надходжень на доходи Державного бюджету розглянули у своїй доповіді д.е.н., проф. Надія Давиденко і к.е.н., доц. Зоя Тітенко.

 Про пріоритети податкової політики  держави у 2021 році зазначив у своїй доповіді д.е.н., проф. Костянтин Швабій (Державний податковий університет Міністерства фінансів України).

Заступник Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Ігор Стародубцев порушив питання лідерства і держави в умовах сьогодення.

Захід проходив в активному діалозі учасників симпозіуму, обміну досвідом і думками щодо наукових та педагогічних підходів до аналізу проблематики, яку досліджують та викладають фахівці фіскального підрозділу класичного університету міста Тернополя.

 

 

Інна Долженко,

доцент кафедри фінансів

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook