Виховна година «Як захистити себе в мережі Інтернет»

19 лютого 2021 року

Проблема безпечного перебування в Інтернеті найчастіше зводиться до підтримки розвитку технологій, які б захистили людину в мережі. Та ця проблема не є винятково технічною або технологічною. Вона стосується виховних, освітніх і етичних, а також соціальних та правових аспектів. Щоразу, коли ми підключаємося до мережі Інтернет, стикаємося з низкою небезпек та загроз.

10 лютого 2021 року класні керівники груп 107-К та 208-К Дулова Олександра і Ясінський Олександр провели виховну годину «Як захистити себе в мережі Інтернет?».

Під час заходу студенти переглянули відеоролик про безпечну поведінку в Інтернеті, а також розглянули основні правила користування мережею Інтернет, а саме:

1. Небажано розміщувати персональну інформацію в Інтернеті. Персональна інформація – це ваше повне ім'я, прізвище, номер мобільного телефону, адреса електронної пошти, домашня адреса, фото з вами, членами вашої родини, друзями.

2. Якщо ви публікуєте фото чи відео в Інтернеті, їх може подивитися кожен. Зважайте на це.

3. Не відповідайте на спам (небажану електронну пошту).

4. Не відкривайте файли, які надіслали невідомі вам люди. Ви не можете знати, що насправді міститься у цих файлах – там можуть бути віруси або фото, відео з «агресивним» змістом.

5. Не відкривайте листи електронної пошти, файли або Web-сторінки, отримані від людей, яких ви реально не знаєте або яким не довіряєте.

6. Нікому не давайте свій пароль, за винятком дорослих членів вашої родини.

7. Дотримуйтесь етики спілкування. Завжди будьте ввічливими в електронному листуванні, і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.

8. Не розсилайте листи з будь-якою інформацією незнайомим людям без їхнього прохання: це сприймається як "спам" і, звичайно, засмучує користувачів мережі.

Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!

 

Олександра Дулова,

голова циклової комісії фундаментальних дисциплін

та комп’ютерних технологій


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook