Нарада з керівництвом відокремлених структурних підрозділів університету: забезпечуємо якість освітнього процесу та активізуємо профорієнтаційну роботу

17 лютого 2021 року
     16.02.2021 р. у дистанційному режимі відбувся семінар-нарада із директорами відокремлених структурних підрозділів (ВСП), їхніми заступниками та відповідальними секретарями приймальних комісій на тему: «Забезпечення якості освітнього процесу і проведення профорієнтаційної роботи у ВСП НУБіП».

     Порядок денний передбачав обговорення особливостей прийому на різні спеціальності до університету осіб, які здобули ОКР молодшого спеціаліста, ОПС фахового молодшого бакалавра, ОС молодшого бакалавра, а також особливості вступу на магістерські програми.
     У роботі семінару взяв участь заступник відповідального секретаря приймальної комісії НУБіП Сергій Ковалевський, який зупинився на детальному розгляді особливостей вступної кампанії у 2021 році, ще раз поінформував про перелік конкурсних предметів (ЗНО) для вступників на різні спеціальності університету, а також наголосив на особливостях та кінцевих термінах подачі документів на вступ. Доповідач відповів на запитання збоку приймальних комісій ВСП.

     В інформаційному повідомленні начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Дмитро Мотринчук наголосив на кращих практиках проведення профорієнтаційної роботи, акцентував увагу на недостатньому інформуванню випускників про університетські освітні програми збоку коледжів, що було виявлено за результатами анкетувань студентів.

     На невідкладних завданнях щодо проведення профорієнтаційної роботи наголосив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, який відзначив, що кожен керівник особистим прикладом має забезпечити результативність заходів щодо якісного формування контингенту студентів у ВСП, терміновому проведенні організаційних заходів та наданні усебічної допомоги щодо підготовки студентів до успішної здачі ЗНО та ЄВІ. Зокрема, відзначив досвід університету у підготовці бакалаврів до здачі тестів з англійської мови, для яких у навчальних планах у другому семестрі передбачено вивчення цієї дисципліни.

     Також проректор акцентував увагу на необхідності щоденного моніторингу за проведенням занять, відвідуванням їх студентами та аналізом ситуації на щотижневих нарадах. У непростих умовах дистанційного і змішаного режиму навчання дуже важливо забезпечити об’єктивність в оцінюванні та системний підхід в управлінні освітнім процесом – наголосив Сергій Кваша. Також було наголошено на важливості якісної магістерської підготовки, поширенні практики виконання комплексних проєктів магістерських робіт.

     Під час семінару було обговорено низку інших нагальних питань, які стосуються діяльності ВСП університету.

Василь Лопушняк,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook