Перший досвід. Робота після завершення навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів

15 лютого 2021, 9:48
м. Київ

 

На кафедрі технологій виробництва молока та м’яса студенти проходять навчання за двома магістерськими програмами виробничого спрямування «Молочне скотарство» і «Спеціалізоване м’ясне скотарство». Приємно відмітити, що більшість випускників кафедри нині працюють в провідних господарствах України і продовжують тримати тісний контакт з кафедрою, керівниками випускних робіт, факультетом і університетом вцілому.

В кінці минулого року ряд магістрів кафедри захистили дипломи і отримали путівки в життя. Своїми першими враженнями і побажаннями ділюся я - випускниця кафедри Сьомченко Надія Геннадіївна, яка отримала диплом з відзнакою.

 

Через інтеграцію України до Європейського союзу та світової організації торгівлі, продукти харчування мають відповідати головним міжнародним стандартам, водночас бути екологічно безпечними при їх виробництві та не втрачати свою конкурентоспроможність. Всі вище зазначені чинники сприяють опануванню новітніх технологій у годівлі, утриманні і селекційній роботі з тваринами. Важливим фактором розвитку провідних господарств України є висококваліфіковані спеціалісти. Саме таких, на мою думку, готує НУБіП України.

Після закінчення навчання за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» переді мною відразу відкрилися декілька гідних вакансій «технолога» з високою заробітною платою, соціальним пакетом та проживанням за рахунок господарства. Серед таких вакансій я обрала роботу в СТОВ «Зоря» Черкаської області. Господарство спеціалізується на вирощуванні зернових, має посівні площі під вирощування бобових трав і злакових травосумішей, а також займається садівництвом і тваринництвом. Загальна площа земельних угідь близько 3000 га, з яких 1800 га – рілля.

Тваринництво розвинене у напрямах молочне скотарство, свинарство, додатково започатковується конярство. Господарство налічує 586 голів голштинської та джерсейської порід, з них 275 корів. Середній надій на дійну корову становить 23 кг з високими якісними показниками молока. Щодо свинарства то розводять помісі великої білої породи та м’ясних порід, використовуючи трьохпородне схрещування. В мої обов’язки, як технолога, входить планування зоотехнічних виробничих процесів годівлі, утримання, відтворення на фермі; внесення пропозицій щодо вдосконалення виробничих процесів для безпечної роботи працівників із дотриманням норм законодавства. А оскільки твариництво – це ризики, то моє безпосереднє завдання – вчасно виявити можливі проблеми з поголів’ям чи обладнанням і запропонувати ідеї щодо їх усунення.

Завдяки високому професіоналізму науково-педагогічних працівників факультету тваринництва та водних біоресурсів, котрі дали мені необхідну базу знань, вирішення вище зазначених завдань дається легко і невимушено. Прийшовши працювати у СТОВ «Зоря», я зрозуміла що моя робота – це моє хобі, захоплення і в той же час покликання. Хочеться побажати студентам і майбутнім абітурієнтам факультету тваринництва та водних біоресурсів, не бійтеся змінювати свої погляди, ризикувати і навчатися. Знання за плечима не носити, але вони не дадуть в скрутну хвилину Вам впасти в яму деградації, тому як говорив Т.Г. Шевченко  «Учітесь, читайте, чужому научайтесь і свого не цурайтесь…», а факультет ТВБ допоможе Вам ці знання здобути, і можливо, знайти своє покликання у житті.

 

 

 Випускниця кафедри 

Надія Сьомченко


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook