На кафедрі військової підготовки вшанували учасників бойових дій на території інших держав

12 лютого 2021 року
     На кафедрі військової підготовки працюють науково-педагогічні працівники, які в різні часи виконували військовий обов'язок на території інших держав, ветерани афганської війни, учасники міжнародних операцій з підтримання миру і безпеки: Гризун Вадим Федорович, Давидов Олександр Олександрович, Кирилюк Сергій Борисович, Коваленко Сергій Олексійович, Кучерук Віктор Сергійович, Москвін Андрій Іванович, Харченко Володимир Юрійович. Вони є прикладом відваги, доблесті, вірності присязі і честі для студентів і курсантів які навчаються на кафедрі.

     Однією із задач, яку вирішує кафедра військової підготовки у своїй діяльності є військово-патріотичне виховання молоді, у тому числі тих, хто навчається на кафедрі, шляхом проведення військових ритуалів, вшанування загиблих учасників бойових дій, проведення зустрічі з ветеранами, облаштування військових поховань, меморіалів.

  

     Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав слухачі одного з навчальних підрозділів? що проходили комплексні практичні заняття з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки на кафедрі військової підготовки НУБіП України організували разом з викладачами прибирання Меморіалу воїнам-інтернаціоналістам Голосіївського району м. Києва.

     Під час підсумкового шикування особового складу, після проведення комплексних контрольних занять було проведено урочисті заходи щодо вшанування учасників бойових дій на території інших держав. На урочистих заходах на військовій кафедрі був присутній Сергій Васильович Червонописький, генерал-лейтенант, Герой України, Голова Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
     У своїй промові до слухачів які стояли у однострої на стройовому плацу, він нагадав про повагу до тих, хто своєю мужністю і героїзмом на фронті й в тилу захистив свою країну в роки Другої світової війни, відстоював її інтереси у локальних війнах і військових конфліктах на теренах інших країн, хто сьогодні захищає незалежність і суверенітет на сході України. Побажав всім миру і злагоди.
     Голова спілки ветеранів Афганістану передав студентам кафедри біля 100 підручників довідників для військовослужбовців з основних предметів бойової підготовки і вручив відзнаки "За заслуги" ІІІ ступеня полковнику Коваленко Сергію Олексійовичу, підполковнику Кучеруку Віктору Сергійовичу та почесну грамоту Української спілки ветеранів Афганістану полковнику Москвіну Андрію Івановичу.

     Сергій Васильович Червонописький разом зі студентами та викладачами кафедри прийняв участь у вшануванні загиблих воїнів-інтернаціоналістів біля БМП меморіалу воїнам-інтернаціоналістам Голосіївського району м. Києва.

ПАМ’ЯТАЄМО ПОЛЕГЛИХ . . .
ШАНУЄМО ЖИВИХ . . . .

Анатолій Есаулов
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook