Новий досвід співпраці з роботодавцями: ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та енергетична компанія АТ «Вінницяобленерго» розпочали спільний профорієнтаційний проект

9 лютого 2021 року
     Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України вже не вперше організовує зустрічі своїх майбутніх вступників з роботодавцями – кращими енергетичними компаніями України. Хто ж як не вони краще поінформують майбутніх енергетиків і автоматників про перспективу і престиж фаху, за яким готують у нашому інституті.

     Цього разу за попередньою угодою спільно з АТ «Вінницяобленерго» був проведений профорієнтаційний вебінар «ВСТУП 2021», в якому взяли участь не тільки керівники енергетичної компанії і працівники головного офісу, а й 18 філій районів електричних мереж, розсереджених у Вінницькій області.
    У онлайн-зустрічі в форматі «Дня відкритих дверей» взяли участь керівники, педагогічні працівники та майбутні випускники 8 коледжів і технікумів України, а також співробітники кафедр ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

     

      Організаційне забезпечення вебінару було покладене на кафедру електропостачання ім. проф. В.М. Синькова.
    У відповідності до програми заходу з вітальними словами виступили директор інституту Віктор Каплун та технічний директор енергокомпанії Віктор Степанець. Варто зазначити, що Віктор Степанець – випускник ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 1995 року. Він теплим словом згадав своїх вчителів і розповів про зацікавленість у кадровому поповненні АТ «Вінницяобленерго» саме випускниками НУБіП України, готовність розвивати співпрацю щодо надання місць практичного навчання студентів, впровадження дуальної форми освіти.

     Далі презентаційні доповіді про спеціальності – 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 144 «Теплоенергетика» і 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» зробили завідувачі профільних кафедр професори Володимир Козирський, Віталій Лисенко, Валерій Горобець.
   Майбутні вступники з перших вуст одержали інформацію про сучасну матеріально-технічну базу інституту, потужний професорсько-викладацький склад, оновлені освітні програми, програм подвійних дипломів з європейськими університетами, дуальну форму навчання, широкі можливості для організації дозвілля студентів, наявність комфортних гуртожитків, кафедри військової підготовки, прекрасного голосіївського кампусу і ін.

   До дискусії також долучились і представники коледжів. З короткими промовами виступили директорка Бережанського фахового коледжу Світлана Пилипишин, завідувачка відділенням електрифікації сільського господарства Мирогощанського аграрного коледжу Вікторія Момотюк, директорка Ніжинського фахового коледжу НУБіП України Олена Литовченко.

     Не оминули учасники зустрічі і обговорення умов вступної кампанії 2021 року та проведення подальших профорієнтаційних заходів. ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження запросив випускників коледжів долучитись до онлайн-платформи інформаційного забезпечення вступників та на курси з підготовки до складання ЗНО.
     У підсумку, на завершення вебінару, учасники висловили загальну думку щодо цікавого формату зустрічі і сподівання на розширення співпраці у майбутньому.
     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження висловлює щиру вдячність АТ «Вінницяобленерго» за партнерську співпрацю.

Марина Гачковська,
старший викладач кафедри автоматики
і роботехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook