НАУКОВО-ТЕХНІЧНА РАДА НДІ ЗДОРОВ'Я ТВАРИН РОЗГЛЯНУЛА ПЕРШІ ДВІ ДИСЕРТАЦІЙНІ РОБОТИ В ЦЬОМУ РОЦІ

3 лютого 2021 року

Перше у 2021 році засідання науково-технічної ради Науково-дослідного інституту здоров’я тварин відбулося 2 лютого у режимі онлайн. Явка членів науково-технічної ради склала 100 %.
Відповідно до порядку денного, Порядку проходження попереднього розгляду дисертацій у НУБіП України та Тимчасового порядку дистанційного розгляду дисертацій у НУБіП України в умовах карантину, було розглянуто дві роботи, поданих на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.03 - Ветеринарна мікробіологія, епізоотологія, інфекційні хвороби та імунологія.
Першим питанням було розглянуто дисертаційну роботу здобувача кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології НУБіП України Вікторії Постой на тему: «Отримання трансфер-фактору на основі клітин молозива корів та імунобіологічні його властивості». Науковий керівник - Скибіцький Володимир Гурійович – доктор ветеринарних наук, професор, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології.
Головував на засіданні професор Дмитро Засєкін.


У засіданні прийняли участь 36 учасників, зокрема члени науково-технічної ради, співробітники кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології, Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів, Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК. Серед присутніх на засіданні були шість докторів наук, що представляють спеціальність 16.00.03 - Ветеринарна мікробіологія, епізоотологія, інфекційні хвороби та імунологія.


Після доповіді Вікторії Постой питання задавали члени науково-технічної ради і присутні: Анатолій Головко – доктор ветеринарних наук, професор, академік НААН, директор Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів, проф. Дмитро Засєкін, проф. Володимир Духницький, проф. Наталія Сорока, доц. Олександр Вальчук, проф. Михайло Прус, акад. Валерій Ушкалов. Було поставлено 23 питання, на які здобувач надала обґрунтовані відповіді та пояснення.
Далі виступили – науковий керівник Володимир Скибіцький, доктор ветеринарних наук, професор, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології та рецензенти: Тетяна Мазур, д. вет. н., професор, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології та Дмитро Криворучко, к. вет. н., доцент, доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого.

В обговоренні взяли участь: проф. Володимир Костюк, акад. Анатолій Мазуркевич, проф. Світлана Ткачук, проф. Володимир Духницький, проф. Валентин Карповський, проф. Дмитро Засєкін.
Виступаючі відзначили актуальність обраної теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах рецензентів та учасників дискусії було запропоновано скорегувати назву та рекомендувати дисертаційну роботу Вікторії Постой до розгляду у спеціалізованій вченій раді. Рішення були прийняті одноголосно.
Другим питанням слухали дисертацію Наталії Рубленко, здобувача Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів на тему: «Детекція факторів патогенності у бактерій Salmonella spp. в полімеразній ланцюговій реакції». Науковий керівник – Головко Анатолій Миколайович – доктор ветеринарних наук, професор, академік НААН, директор Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів.

Після доповіді Наталії Рубленко питання задавали члени науково-технічної ради: проф. Ольга Якубчак, доц. Валерій Цвіліховський, проф. Володимир Духницький, проф. Володимир Костюк, проф. Микола Захаренко, проф. Дмитро Засєкін.

Виступили – науковий керівник Анатолій Головко, доктор ветеринарних наук, професор, академік НААН, директор Державного науково-контрольного інституту біотехнології і штамів мікроорганізмів та рецензенти: Віталій Недосєков, д. вет. н., професор, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології та Валерій Цвіліховський, к. біол. н., доцент, доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого.

В обговоренні взяли участь: акад. Валерій Ушкалов, проф. Володимир Костюк, проф. Володимир Духницький, проф. Ольга Якубчак, проф. Дмитро Засєкін. Виступаючі відзначили актуальність теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах було запропоновано рекомендувати дисертаційну роботу Наталії Рубленко до розгляду в спеціалізованій вченій раді. Рішення було прийнято одноголосно.

Зважаючи на актуальність наказу МОН від 22 липня 2020 р. № 946 «Про внесення змін до наказів Міністерства освіти і науки України щодо діяльності спеціалізованих вчених рад», термін дії спеціалізованих вчених рад з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій завершується 15 травня 2021 року, тому проф. Дмитро Засєкін оголосив про планування посиленої роботи науково-технічної ради із здобувачами на найближчий час.

Ганна Козловська, секретар
НТР НДІ здоров’я тварин

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook