Враховуємо досвід НУБіП України: методичний семінар з актуальних питань провадження освітньої діяльності у Бережанському агротехнічному інституті

1 лютого 2021 року

 IMG 20210129 100316     

       Не зважаючи на корективи, які внесла пандемія у всі сфери життя, адміністрація інституту спільно з науково-педагогічними працівниками продовжують робити все можливе для успішного функціонування і розвитку закладу.

     Надзвичайно корисною є практика НУБіП України щодо проведення різного роду нарад і семінарів-навчань з залученням представників Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, інших відомств, а також висококваліфікованих керівників структурних підрозділів університету, де  розглядаються і обговорюються важливі питання  щодо розвитку вищої освіти, організації освітнього процесу, науково - методичної роботи, особливості акредитації освітніх програм, ліцензування нових спеціальностей та ін. 

      За сприяння відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання керівники структурних підрозділів інституту мали можливість прийняти участь у онлайн семінар-нараді із завідувачами кафедр, яка відбулася 28 січня 2021 року під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка. Інформація отримана на цій нараді стала основою для проведення інститутського методичного семінару з актуальних питань провадження освітньої діяльності.  

      Розпочинаючи програму семінару, директор інституту Мирон Жибак наголосив на важливих завданнях, які ставить перед нами держава і суспільство, а також на основних викликах сьогодення, до яких ми завжди повинні бути готові. А це і питання організації дистанційної форми навчання та його інформаційно-технічного забезпечення, удосконалення форм і методів профорієнтаційної роботи задля недопущення зменшення контингенту студентів, ліцензування нових спеціальностей, акредитація магістерських освітніх програм, зміцнення матеріально-технічної бази, покращення наукової складової у діяльності закладу.

IMG 20210129 104450     

       Заступниця директора з навчальної та навчально-методичної роботи Степанія Білик висвітлила питання щодо підвищення якості вищої освіти та організації освітнього процесу в умовах пандемії, зокрема, проаналізовані особливості дистанційної освіти, основні недоліки та переваги. Також були розглянуті питання організації внутрішньої системи забезпечення якості освіти, представлені детальні заходи щодо організації освітнього процесу в ІІ семестрі 2020-2021 н.р.  Окреслені основні завдання, які ставляться перед деканами факультетів, завідувачами кафедр та науково-педагогічними працівниками – успішний початок семестру  і проведення навчальних занять у змішаному режимі, готовність методичного забезпечення дисциплін, електронних навчальних курсів, максимального виконання обсягу практичних занять під час очної форми навчання, постійне оновлення матеріалів головного сайту інституту.

IMG 20210129 114609         

       Завідувачка навчального відділу Галина Христенко ознайомила учасників семінару з нормативним забезпеченням, особливостями та основними етапами  ліцензування спеціальностей та акредитації освітніх програм.

IMG 20210129 115025     

       Із завданнями щодо наукової роботи інституту виступила завідувачка відділу навчально-науково-інноваційної діяльності Світлана Судомир, яка звернула особливу увагу на підготовку до проведення міжнародної науково-практичної конференції, підвищенні публікаційної активності НПП у виданнях, що входять  до наукометричних баз даних Scopus або Web of Science та мають імпакт-фактор, посиленні зв’язків з бізнесом, комерціалізації наукових проектів і розробок, а також необхідності активізації наукових досліджень здобувачами вищої освіти.

        Про організацію вступної кампанії та новації вступу у 2021 році доповів заступник секретаря Приймальної комісії інституту Богдан Луговий.

     Надалі колектив закладу буде працювати відповідно до поставлених завдань щодо діяльності відокремлених підрозділів та з  врахуванням позитивного досвіду з усіх напрямів роботи НУБіП України.

  Степанія Білик, заступниця директора
з навчальної та навчально-методичної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook