Гуртківці завершують семестр традиційною науковою конференцією до Дня дипломатичної служби України

11 грудня 2020 року

На завершення семестру бакалаври спеціальності «міжнародні відносини», як й всі останні роки навчання, проводять науково-практичну конференцію, присвячену Дню дипломатичної служби України 22 грудня. Конференція «Українська дипломатія: історія, сучасність, майбутнє» відбулась за традицією напередодні екзаменаційно-залікової сесії 10 грудня і відбила не тільки певні підсумки навчання, але й наукової роботи, у тому числі у гуртках «Інформація і політика» та «Дипломатія і геополітика».


Діяльність науково-навчальних гуртків є однією із вже сталих традицій наукової роботи бакалаврів кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, і не дивно, що протягом ось вже чотирьох років саме гуртківці стають ініціаторами, активними організаторами й учасниками всіх студентських наукових заходів кафедри.


В друге така наукова зустріч пройшла у дистанційний спосіб, проте й за таких, незвичних поки ще умов, зібрала біля 150 студентів спеціальності «Міжнародні відносини», до яких цьогоріч вже не вперше приєднуються молоді пошуковці знань інших спеціальностей, зокрема соціальної роботи, групи СР 20001 б, доповіді яких із актуальних питань сучасних міжнародних відносин виглядали цілком професійними як для дослідників іншого фаху.
З доповідями виступили, зокрема, студенти І курсу спеціальності Міжнародні відносини Безкоровайна Софія «Українська дипломатія на зламі часів», Гаркавий Кирило «Росія у карабахському конфлікті: геополітичні аспекти», Герасимчук Віталій «Проблеми інформаційного забезпечення зовнішньої політики України», Запорожченко Марина «Діяльність британських спецслужб в Україні», студентки спеціальності Соціальна робота Долбєва Олександра «Досягнення і прорахунки української дипломатії», Єфремова Анна «Українська дипломатія і сучасний світ: проблеми, завдання, перспективи», Мажар Оксана «Українська дипломатія ХХІ ст.: чи відповідає вона викликам глобалізації?».


Аналіз доповідей і повідомлень дає підстави констатувати досить непогану теоретичну підготовку учасників конференції з обраних питань, оригінальні наукові підходи, володіння фактологією проблем та початковими вміннями узагальнювати надбанні матеріали, доходити впевнених самостійних наукових висновків.


На пропозицію наукової молоді роботу у секціях було поєднано із черговими засіданнями гуртків, що додало не тільки наукової ваги обговоренням, але й сприяло обміну думками по якнайширшому колу питань, що вони, на перший погляд, й не вписувались ніби то у проблематику зібрання.
Далі у студентів іспити і найкраще у студентському житті – канікули. Роботу наукових гуртків буде поновлено вже другого семестру, а наступну, ХІІ студентську науково-практичну конференцію заплановано, як завжди, на квітневі дні прийдешнього року. Отже, - до зустрічі у новому, 2021 році!

Науковий керівник конференції,
керівник науково-навчальних гуртків
«Інформація і політика» і
«Дипломатія і геополітика»
Сергій Асатуров

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook