До Дня дипломатичної служби України: ГУРТКІВЦІ КАФЕДРИ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИН І СУСПІЛЬНИХ НАУК СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ ПРОФЕСІЙНОГО КОНКУРСУ

21 грудня 2020 року

18 грудня, напередодні професійного свята всіх, хто, так чи інакше, присвятив своє життя служінню відстоювання інтересів нашої Держави на міжнародній арені – Дня дипломатичного службовця – відбулось публічне урочисте оголошення результатів ІV Всеукраїнського конкурсу студентських науково-популярних есе на тему: «Трансформації сучасної світосистеми», що його організатором є Українська Асоціація зовнішньої політики спільно із Київським національним торговельно-економічним університетом. Конкурс, що він має від початку фахове забарвлення, відбувся цього року вже у четверте, а подані 48 робіт представляли наукову працю із студентами біля 10 вищів країни.
Урочистий захід відкрили ректор Київського національного торгово-економічного університету, доктор економічних наук, професор, академік Академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України Анатолій Мазаракі, декан Факультету міжнародної торгівлі і права, к. ю. н. доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Юлія Гончарова, президент Української Асоціації зовнішньої політики, Надзвичайний та Повноважний Посол Володимир Хандогій.
Від імені учасників конкурсу і їх наукових керівників до присутніх звернувся к. і. н., доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України Сергій Асатуров, який привітав колег із передднем спільного свята, подякував за натхненну роботу організаторам і склав шану переможцям.
Гран-Прі конкурсу цього року було присуджено студентці 4 курсу ФМТП КНТЕУ Мукомелі Тетяні за роботу «Значення міжнародного кримінального суду щодо забезпечення миру та безпеки».
Приємно, що із 10 праць, що вони заслужили на дипломи і наукову увагу високого журі, було відзначено й 3 із 6 поданих студентами спеціальності Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, активними учасниками навчально-наукових гуртків кафедри «Інформація і політика» та «Дипломатія і геополітика» робіт.
Так, третє місце і іменний диплом виборов бакалавр групи МВ 19003 б, активний учасник наукового гуртка «Дипломатія і політика» Малашенко Іван з роботою «Кримське питання у контексті міжнародного права», науковий керівник – к. і. н., доцент кафедри Хвіст В. О., а на спеціальні відзнаки журі заслужили студентка 4-го року навчання групи МВ 17001 б, учасниця гуртка «Інформація і політика» Майстренко Оксана з роботою «Взаємини України і Великої Британії (1917-1921 рр.)» та студентка ІІІ року навчання групи МВ18001 б, староста наукового гуртка «Дипломатія і політика» Солодка Катерина, тема роботи якої «Регіональне лідерство України: амбітні сподівання, чи реальні можливості?», науковий керівник обидвох – к. і. н., доцент кафедри Асатуров С. К.
Конкурс минув, нагороди отримали своїх достойників, але завжди варто пам’ятати: у науці можуть бути і завжди є переможці, - у науці нема і ніколи не бува переможених! Усвідомлюючи це, студенти-міжнародники НУБіП України продовжують торувати власні наукові шляхи, просуваючись стежинами наукового пошуку до вершин обраної професії.

Науковий керівник навчально-наукових гуртків
«Інформація і політика» та «Дипломатія і геополітика»,
к. і. н., доцент кафедри міжнародних відносин і
суспільних наук НУБіП України
Сергій Асатуров

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook