Співпраця підрозділів міжкафедральної лабораторії факультету ветеринарної медицини дає позитивні результати

28 грудня 2020 року

     Співпраця відділів паразитології та біохімії міжкафедральної навчально-наукової лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень приносить позитивні результати. Так, завідувачем відділу паразитології, доктором ветеринарних наук, доцентом кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Мариною Галат і завідувачем міжкафедральної лабораторії та одночасно керівником відділу біохімії, кандидатом біологічних наук, доцентом кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого Валерієм Цвіліховським проведена спільна наукова робота зі скринінгового дослідження на токсоплазмоз котів з метою виявлення антитіл до збудника Toxoplasma gondіi імуноферментним методом.


     У роботі були задіяні прилади, які були закуплені в Центр колективного користування науковим обладнанням з новітніх технологій «Агропромисловий комплекс, лісове і садово-паркове господарство, ветеринарна медицина», структурним підрозділом якого є міжкафедральна лабораторія факультету ветеринарної медицини.

     У роботі була використана тест-система «ВектоТоксо-антитіла». Підготовка проб проведена з використанням термошейкера для планшетів PST-60HL та автоматичного пристрою для промивки мікропланшетів MW-12A. Для визначення токсоплазмозу в плазмі крові котів був задіяний напівавтоматичний імуноферментний аналізатор HTI ImmunoChem-2100.
 


     З проведеним науковим дослідженням було протестоване нове обладнання, яке показало відмінні результати роботи. Тепер дослідження токсоплазмозу в плазмі крові тварин імуноферментним методом включено в виробничу діяльність навчально-науково-виробничого клінічного центру «Ветмедсервіс».
 


    Таким чином, кооперація підрозділів міжкафедральної навчально-наукової лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень факультету ветеринарної медицини уже не перший раз доводить, що тільки спільними зусиллями можна досягати результатів у навчальній, науковій та виробничій діяльностях.

 

Валерій Цвіліховський,
завідувач Міжкафедральної навчально-наукової лабораторії
ветеринарно-діагностичних досліджень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook