Конференція трудового колективу Ніжинського агротехнічного коледжу

17 грудня 2020 року
КОНФЕРЕНЦІЯ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ:
ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ВП НУБІП УКРАЇНИ
«НІЖИНСЬКИЙ АГРОТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ»
У 2020 РОЦІ ТА ЗАВДАННЯ КОЛЕКТИВУ НА 2021 РІК
 
       17 грудня 2020 року відбулася конференція трудового колективу Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Ніжинський агротехнічний коледж» у змішаному форматі (адміністрація коледжу – очно, члени колективу, студенти та гості – дистанційно за допомогою платформи Zoom).
       До проведення цьогорічної конференції долучився ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, Василь Лапушняк, начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання; Сергій Смага, заступник міського голови міста Ніжина; Олег Бузун, член наглядової Ради коледжу, голова Крутівської ОТГ, голова районної рад 2010-2020 рр.

       В.о. директора коледжу Олена Литовченко представила учасникам зборів звіт «Про результати діяльності ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» у 2020 році та завдання колективу на 2021 рік».
       У рамках реалізації Програми розвитку НУБіП України «Голосіївська ініціатива – 2020» у Ніжинському агротехнічному коледжі, Стратегічного плану розвитку коледжу на 2016-2020 р.р. та плану діяльності коледжу на 2020 рік серед основних досягнень діяльності закладу визначено:
  • успішно проведена вступна кампанія, за результатами прийому
    2020 року збільшено контингент студентів денної форми навчання, збільшено обсяги державного замовлення;
  • реалізовується ступенева система підготовки фахівців;
  • здійснено кроки щодо покращення кадрового потенціалу (збільшилася кількість викладачів з педагогічними званнями та вищими кваліфікаційними категоріями);
  • педагогічні працівники коледжу є учасниками міжнародних та всеукраїнських конференцій, тренінгів, семінарів та майстер-класів, конкурсу професійної майстерності педагогічних працівників технікумів і коледжів «Педагогічний Оскар ДУ «НМЦ вищої та фахової передвищої освіти», засідань всеукраїнських та обласних методичних об'єднань педагогічних працівників;
  • здійснюється співпраця з Міжнародними організаціями щодо стажування викладачів та студентів за кордоном та роботодавцями щодо організації більш ефективного практичного навчання в коледжі задля створення нових баз практик та місць працевлаштування, підвищення кваліфікації викладачів;
  • проводиться виховна робота, є вагомі здобутки у спортивній діяльності та художній самодіяльності.

       Одним із найважливіших здобутків 2020 року є покращення матеріально-технічної бази закладу: здійснюються капітальні та поточні ремонти навчальних аудиторій та загальних приміщень, оновлюється комп’ютерне забезпечення (придбано 21 комп’ютер, 9 ноутбуків, 2 сканери, БФП, принтер, 6 моніторів, 3 мультимедійні установки, 5 маршрутизаторів, 3 комутатори), створювались та оновлювались нові робочі місця для проведення лабораторних та практичних занять; створено кімнату-музей Другої світової війни з проведенням капітального ремонту приміщення, оформлення та облаштування; встановлено альтанку у внутрішній двір навчального корпусу № 2; розпочато монтаж системи пожежної сигналізації та інші роботи. До кінця року планується оновити меблі в навчальні приміщення та бібліотеку, оздобити шторами вікна актової зали.
       Для покращення соціально-побутових умов проживання студентів у гуртожитку коледжу здійснено ремонт 7 студентських кімнат для проживання, поточні ремонти коридорів, сходинкових клітин, електромереж; оновлено меблі в кімнатах; замінено 27 вікон на енергозберігаючі; виготовлено та встановлено стоянку для велосипедів; оновлено обладнання в кімнатах самопідготовки та відпочинку студентського гуртожитку, придбано тенісний стіл.
       Були закуплені захисні та дезінфекуючі засоби, обладнання тощо для виконання вимог в умовах пандемії.
У 2020 році створено наглядову раду коледжу та оновлено склад Ради роботодавців. Триває організаційна робота зі зміни назви коледжу.
       Підсумовуючи доповідь, директором були озвучені плани роботи колективу на 2021 рік.

      В обговоренні звіту директора взяли участь Тетяна Шеїн, заступник директора з навчально-виховної роботи; Олександр Ландик, завідувач відділення технічно-енергетичних систем та засобів автоматизації, Альона Шкодин, провідний інженер з охорони праці, Михайло Мороз, голова студентської ради коледжу. Виступаючі акцентували увагу на організації та удосконаленні забезпечення якості освітнього процесу, організації дистанційного та змішаного навчання, підготовки студентів до участі в олімпіадах, конкурсах, складання ЗНО; продовженні пошуку нових форм профорієнтаційної роботи; продовженні співпраці з представниками бізнесу; розширенні зв’язків із закордонними закладами освіти та установами; щорічному оновленні матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу; активізації наукової роботи; продовженні реалізації програми з енергозбереження.

       З вітальним словом на адресу колективу коледжу звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який відмітив позитивні зміни в роботі закладу та наголосив на подальшій плідній співпраці та всебічній підтримці. Закликав активізувати спільну діяльність колективів університету та коледжу щодо навчально-методичної та наукової роботи. Відзначив необхідність здійснення контролю за освітнім процесом. Інформував про діяльність Асоціації працівників аграрних навчальних закладів «Украгроосвіта», головою якої він є, щодо відстоювання інтересів освітян на різних рівнях.    
       Начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Василь Лапушняк відзначив вагомі здобутки й плідну співпрацю колективу коледжу з університетом. Наголосив на важливості ролі студентського самоврядування в закладі освіти, а саме: участі студентів у здійсненні моніторингу якості освіти, проведенні анкетування та у вирішенні питань діяльності коледжу. Наголосив на необхідності продовження тісної співпраці з роботодавцями та активізації пошуку нових форм профорієнтаційної роботи.
      Представник наглядової ради коледжу Олег Бузун подякував за багаторічну співпрацю та побажав успіхів і нових вагомих досягнень.
       На завершення в.о. директора Олена Литовченко побажала колективу здоров’я, успішного завершення року, подякувала за плідну роботу колегам та студентам. Також висловила слова вдячності керівництву університету за постійну увагу, підтримку  та відстоювання інтересів колективів коледжів. Подякувала за співпрацю керівництву Ніжинського агротехнічного інституту, роботодавцям та партнерам коледжу.

       Наступним питанням порядку денного був звіт голови ППО ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» Петра Дейкуна «Про діяльність профспілкового комітету в 2020 році» та питання щодо  внесення змін до Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж» на 2019-2024 рік.

       У підсумку учасники  конференції  затвердили звіт в.о. директора Олени Литовченко та голови профспілкового комітету коледжу Петра Дейкуна, схвалили роботу колективу за 2020 рік та внесли зміни до Колективного договору.
 
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook