Уряд Угорщини виділив громадянам України стипендії для навчання на 2021/2022 навчальний рік

15 грудня 2020 року

Відповідно до програми освітнього обміну між Міністерством освіти і науки України та Міністерством людських ресурсів Угорщини на 2016-2018 роки, яку продовжено до 31 грудня 2021 року, угорська сторона надає стипендії для українських студентів на навчання в Угорщині.

Навчання відбуватиметься за кількома програмами на освітніх рівнях «Бакалавр» і «Магістр» та освітньо-науковому рівні «Доктор філософії».

Термін подання заявок – 15 січня 2021 року.

 

Розподіл стипендій відбуватиметься в такий спосіб:

  • 40 стипендій для бакалаврських та магістерських програм за гуманітарними, суспільствознавчими, технічними та медичними напрямами підготовки;
  • 20 стипендій для магістерських програм повного циклу за технічним та медичним напрямами; 
  • 40 стипендій щороку для навчання в аспірантурі в будь-якій галузі, що становить інтерес.

 

Цього року в процедурі заявок відбулись певні зміни:

  • стипендіати, яким було призначено стипендію «Stipendium Hungaricum» на 2020/2021 навчальний рік та які не прибули до Угорщини, не розпочали навчання та не повідомили Громадський фонд «Tempus» про згадані факти, не зможуть повторно подати заявку на стипендію «Stipendium Hungaricum» протягом трьох років та їхні заявки будуть автоматично відхилені.
  • подання медичної довідки більше не буде обов’язковим для тих аплікантів, які подають заявку на освітні програми, де це не є прямою вимогою. Проте стипендіати візьмуть участь у медичних оглядах, організованих університетами після їх прибуття.

 

Також до аплікантів застосовуватимуться додаткові положення під час здійснення технічної перевірки даних. Зокрема, заявки будуть автоматично відхилятися в разі:

  • подання декількох заявок на більш ніж дві освітні програми;
  • подання декількох заявок від різних країн-партнерів програми;
  • надання будь-якої неправдивої інформації в процесі подання заявки.

 

У разі будь-яких змін у системі вступу та реєстрації через пандемією COVID-19 інформація про це буде розміщуватися на вебсайті.

 

Нагадуємо, студенти першого року навчання (окрім освітньо-наукового рівня «Доктор філософії») зобов’язані відвідувати курс «Угорська мова як іноземна», який запропонований університетами, що приймають, та за його результатами скласти іспит наприкінці другого семестру (крім стипендіатів, які навчаються угорською мовою).

 

Стипендіати, які не відвідуватимуть курс, не зможуть отримувати щомісячну стипендію. Щомісячна стипендія для студентів, які пройшли курс, але не склали іспит, буде зменшена до 30000 угорських форинтів на місяць.

 

Для подання документів апліканти мають заповнити онлайн-анкету. В електронному форматі скановані PDF документи необхідно надіслати на електронну адресу МОН [email protected] , зазначивши в темі листа «Стипендії на навчання в Угорщині 2021».

 

Із детальною інформацією про програму можна ознайомитися за посиланням та в інформаційному бюлетені для бакалаврських та магістерських програм, а також в інформаційному бюлетені для програм на здобуття ступеня «Доктор філософії».

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook