Магістри ННІ ЛіСПГ успішно захистили випускні кваліфікаційні роботи

12 грудня 2020 року

  Традиційно в грудні місяці в ННІ лісового і садово-паркового господарства відбувається підсумкова атестація магістрів у формі захисту випускних кваліфікаційних робіт. Нині 142 студенти магістратури денної і заочної форм навчання теж успішно захистили магістерські роботи. З метою збереження здоров’я студентів і викладачів в умовах пандемії, всі захисти було проведено дистанційно в онлайн-режимі, використовуючи електронний ресурс для відео-конференцій Cisco Webex.

  Протягом 4-11 грудня 2020 року екзаменаційними комісіями у межах освітньої програми «Лісове господарство», було заслухано захисти 101 випускної магістерської роботи, у тому числі 29 робіт студентів денної форми навчання, 42 – заочної (базовий заклад) та 30 магістерських робіт студентів міжкафедральної навчальної лабораторії на базі ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут».

  За результатами роботи згаданих комісій майже 72 % студентів денної форми навчання та 43 % – заочної, отримали відмінні оцінки. Інші студенти захистили магістерські роботи з оцінкою «добре». Серед кращих робіт варто виокремити магістерські роботи Биченка В.В., Грицького О.Г., Заєць К.М., Куцького В.О., Легкого В.В., Павлової А.С., Сосновчика О.О. та інших. Загалом якісна успішність у межах цієї освітньої програми склала 100 %. За рішенням ЕК один студент отримає диплом з відзнакою.

  Успішно захистили магістерські роботи також 11 студенів заочної та 22 денної форми навчання освітньої програми «Садово-паркове господарство». Переважна більшість робіт стосувалась практичної складової підготовки, вони були виконані на реальних об’єктах, частина з яких вже навіть почали реалізовуватися. Деякі проекти студенти-випускники виконали під замовлення.

  Тематика магістерських робіт, як і завжди, була досить різноманітною: проектні пропозиції щодо благоустрою територій парків, котеджних містечок, торговельно-розважальних комплексів, територій підприємств та насаджень різного цільового призначення; проектування території декоративних розсадників; розробка технологій вирощування та оздоровлення садивного матеріалу; особливості реконструкції та реставрації історичних комплексів; аналіз тенденції озеленення європейських міст тощо.

  Роботи випускників магістратури освітньої програми «Деревообробні та меблеві технології» денної форми навчання, присвячені дослідженню властивостей та шляхів використання термодеревини, процесам розкрою пиломатеріалів, були оцінені на відмінно. Варто відзначити роботи Бухало В.М. і Охоцького С.Д., які наповнені значною кількістю експериментальних досліджень, за результатами яких можливо підготувати наукові статті. Заслужили на увагу і позитивну оцінку екзаменаційної комісії також роботи магістрів-деревообробників заочної форми навчання, зокрема, випускників Мазура С.О. та Михалевича М.В., які були дуже добре проілюстровані і наповнені різноманітними експериментами.

  Екзаменаційними комісіями також напрацьовано низку рекомендацій для забезпечення підвищення якості підготовки випускних магістерських робіт, які рекомендовано розглянути на засіданні навчально-методичної комісії та вченої ради інституту вже на початку нового навчального року.

Дирекція ННІ лісового і садово-паркового господарства щиро вітає випускників з присвоєнням освітнього ступеня «Магістр», бажає міцного здоров’я і наснаги для майбутніх професійних звершень!

Голови екзаменаційних комісій
Роман Василишин, Сергій Ковалевський, Юрій Цапко,
заст. директора ННІ Віктор Свинчук

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook