Ректорат активно долучився до захистів дипломних робіт магістрів

9 грудня 2020 року
     Ректорат активно використовує можливості дистанційної освіти, здійснюючи моніторинг якості освітнього процесу, рівень працевлаштованості випускників – ректор та всі проректори взяли активну участь в захистах дипломних робіт магістрами другого року навчання.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко долучився до роботи екзаменаційної комісії економічного факультету. Магістр Руслан Узаков аналізував інноваційну компоненту Кернел Груп та Миронівського хлібопродукту. Станіслав Ніколаєнко цікавився, яка компанія більш ефективна і чому Кернел не створює необхідної кількості робочих місць, а експортна політика не передбачає росту доданої вартості. У Богдана Москвина, студента факультету тваринництва та водних біоресурсів, ректор цікавився станом тваринництва в Україні, сучасним способом розведення тварин. З Оленою Отрубчак очільник університету дискутував з приводу створення молочних кооперативів у Дунаєвецькому районі на Хмельниччині.

     Анастасія Гунченко, магістр факультету ветеринарної медицини, захищала ідею застосування пробіотиків при відгодовуванні свиней. Ректор запитав про вплив пробіотиків на здоров’я людей, хто їх виробляє.
     З магістром факультету землевпорядкування Анастасією Єфімовою йшла розмова про проблеми використання і експлуатації земельних зон Києва, ведення земельного кадастру столиці, необхідності наведення ладу в землеустрої Києва.
     Мар’яна Позняк, яка нині навчається в університеті ЛаСаль Бове у Франції за системою подвійних дипломів, поділилася особливостями створення бізнес-плану мобільного додатку для опанування сценічної мови. Ректор подивувався темі: чому саме з нашого університету вона взяла тему, яка більше тяжіє до театру, інформаційних технологій.

     У всіх магістрів Станіслав Ніколаєнко цікавився місцем працевлаштування та їхнім ставленням до навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
     Студенти продемонстрували гарні знання, більшість вже працевлаштувалась. Магістри виказали задоволення від навчання в НУБіП України.

     Підтверджуючи в цілому успішність функціонування державних екзаменаційних комісій із захисту магістерських робіт за всіма освітніми програмами університету, необхідно зауважити: вперше секретарі ДЕК вказували на результати перевірки цих робіт на плагіат. І є всі підстави назвати це позитивним у плані формування доброчесності освітнього процесу в НУБіП. Слід також віддати належне членам ДЕК: вони підготували необхідну кількість фахових питань для формування об’єктивності виставлених оцінок, зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, особисто побувавши протягом перших трьох днів захисту магістерських робіт у всіх ДЕК.


Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook