Круглий стіл «Депортаційні процеси на території СРСР 1930-1950 рр.: історичні уроки»

1 грудня 2020 року

1 грудня викладачі історії Олена Куракіна і Леонід Баланюк та викладач правознавства, к. ю. н. Ірина Берегеля на основі платформи Discord провели внутрішньоколеджанський студентський круглий стіл «Депортаційні процеси на території СРСР 1930-1950 рр.: історичні уроки».

Основна мета проведення круглого столу – встановлення об’єктивної суспільно-історичної, політико-правової справедливості щодо тотального примусового виселення народів-автохтонів за національною ознакою з їх предковічних земель, знищення культури, етнічних особливостей, звичаїв та обрядів на територіях проживання їхніх пращурів у багатьох поколіннях.

До участі у заході долучилися студенти І та ІІ курсів спеціальностей «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Учасники круглого столу підготували доповіді про тотальні виселення з місць проживання українців, поляків, поволзьких німців, фінів, чечено-інгушських народів та кримських татар. У ході обговорення учасники заходу дійшли висновку, що політика радянської влади в 1930-1940-х роках була злочином проти людяності.

Дякуємо студентам, які наполегливо працюють над дослідженням трагічних сторінок історії задля відновлення національної пам’яті.

 

                             Олена Куракіна,

голова циклової комісії гуманітарних дисциплін


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook