Стажування та мовна практика студентів гуманітарно-педагогічного факультету в Туреччині: спогади та враження

28 листопада 2020 року
     Упродовж останніх років гуманітарно-педагогічний факультет збільшився, якісно трансформувався, розвиваючи різні напрями діяльності, відкриваючи перед студентами-гуманітаріями нові перспективи, надаючи їм можливості набувати практичного та мовного досвіду. Особливу увагу факультет приділяє розширенню міжнародних обріїв практичного навчання та стажування студентів-гуманітаріїв.

     Стажування за кордоном – це можливість закріпити теоретичні знання, отримані під час навчання, можливість проявити себе у якості фахівця в туристичній галузі, познайомитись з культурою та побутом іншої країни, установити нові дружні стосунки та знайомства. При цьому, керівництво факультету спрямовує зусилля на адаптацію студентів на ринку праці, тому приділяє особливу увагу базам виробничих практик.

     Цьогоріч було підписано угоду з туристичною фірмою, завдяки якій студенти нашого факультету спеціальностей «Міжнародні відносини», «Філологія», «Журналістика», «Соціальна робота», «Психологія» отримали можливість пройти мовну практику та оплачуване стажування в Туреччині.

  

     Отже, наша сьогоднішня співрозмовниця – студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Філологія» - Загребельна Світлана, яка пройшла стажування в Туреччині та ділиться набутим досвідом та враженнями.

  • Світланко, вітаємо з поверненням!

     Щиро дякую!! Цьогорічна поїздка відбулась не в заплановані договором терміни, оскільки Сovid-19 вніс корективи в туристичну сферу, але попри всі складнощі, група студентів все ж таки вилетіла на стажування.

  • Які твої враження від стажування? Поділись з нами досвідом.

     Насамперед хочу подякувати найкращому деканові Василю Дмитровичу Шинкаруку та заступниці декана з міжнародної діяльності Аллі Григорівні Кравченко за підтримку в процесі адаптації в іноземній країні та постійний контроль за нашим перебуванням в Туреччині. Це була моя перша самостійна поїздка. Тому, на чужині, для нас було вкрай важливо відчувати зв’язок з рідними, друзями, та керівництвом факультету, які постійно тримали «руку на пульсі» та ні на мить не залишали нас наодинці з проблемами. Адже ситуації виникали досить різнопланові, як організаційні так і побутові.

  • Чи виправдались твої сподівання та очікування від стажування?

     Для мене стажування в Туреччині – це неоціненний досвід. Адже окрім нових друзів, я ще й набула життєвої практики. Ми працювали трансферними гідами. А це: згуртованість, організованість, мовна гнучкість, комунікаційність, самоволодіння в незвичайних та непередбачуваних ситуаціях і велика відповідальність. Представляли ми одну з провідних компаній в сфері туризму Tui. Туристи, яких ми супроводжували, були різні, і нашим завданням було докласти всіх зусиль, аби їх відпочинок був вдалим, а туристи залишились задоволеними послугами гіда й, відповідно, компанії. Ще й на додачу, відчувала відповідальність перед країною, оскільки туристи завжди цікавились, звідки я, з якої країни. Тому, я задоволена результатом своєї практики. Мені вдалося набути неабияких мовних навичок та комунікативної розкутості, легкості у спілкування та індивідуального підходу до клієнта. Та ще й відвідати безліч цікавих туристичних місць та маршрутів. І робота, і задоволення водночас!!!

  

  • Які результати Вашого стажування?

     За результатами успішного проходження мовної практики/стажування ми отримали міжнародний сертифікат.

  • Чи плануєш ти, Світлано, якщо буде така нагода, наступного року знову поїхати на стажування?

     Звісно, що так! Адже ми вже наперед домовились, з моїми новими друзями з різних країн, зустрітись тут, в Туреччині, наступного сезону! А тим, хто сумнівається, хотілось би дати такі рекомендації: беріть високі вершини, крокуйте до них, і рано чи пізно, та Ви опинитесь на самій вершині і побачите, що немає у світі нічого такого, що не можна було б подолати!!!

  

  • Чого ти хочеш побажати всім напередодні новорічних свят?

     Всім хочеться побажати успіхів, добра і миру!! Мрійте, втілюйте в реальність Ваші задуми, сміливо крокуйте уперед і нехай всі Ваші мрії здійсняться!! Отже, до нової зустрічі, Туреччина!

Розмову провела Олена Лаута,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook