Проблеми та перспективи фінансового забезпечення розвитку аграрної сфери України було обговорено на студентській науково-практичній конференції

22 листопада 2020 року
     19 листопада 2020 р. на кафедрі фінансів відбулася 74 науково-практична студентська конференція «Фінансове забезпечення розвитку аграрної сфери України», до якої долучилися студенти спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування», «Економіка підприємства».

     З вітальним словом до учасників конференції звернулась завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко: «Шановні студенти! Займатися науковою роботою цікаво, пізнавальна та корисно. Але при цьому потрібно обов’язково враховувати власні сили та здібності (і я думаю що це забезпечить Вас, шановні студенти від плагіату). Наукова робота покращує розвиток особистості студента, його ораторські та комунікативні здібності, сприяє більш ефективному засвоєнню знань з навчальних дисциплін та швидкому працевлаштуванню студента у майбутньому. І саме студентське життя дає можливість розвиватися всебічно, але головна можливість, яку повинен використати кожен студент – це розвиватися інтелектуально. Основним рушієм прогресу і найбільшою цінністю у світі сьогодні визначають знання людини, її навички, вміння, які є та будуть в 3 тисячолітті найбільшим скарбом. То ж не дивлячись на карантин, сьогодні ми зібралися, що свідчить про те, наука жива і буде жити, щоб обговорити актуальні питання фінансового забезпечення розвитку аграрного сектору економіки України».

     Цікавими та дискусійними були виступи наших студентів, зокрема Педоряки Анастасії, щодо програми державного кредитування банками України та перспективи їх впровадження. Вплив світової кризи на стан аграрного виробництва в умовах пандемії COVID-19 висвітила у своїй доповіді Костик Катерина, зробивши акцент на середньостроковій перспективі розвитку аграрного сектора економіки України.
     Туренок Ліна розглянула проблеми інвестиційного забезпечення інноваційного розвитку сільського господарства України, з акцентувавши увагу на фінансуванні регіональних програм розвитку за рахунок коштів Європейського Союзу.
     Фінансову безпеку держави на основі венчурного інвестування розкрив у своїй доповіді Оліфер Дмитро провівши аналітичний огляд діяльності інститутів спільного інвестування.

     Доповіді студентів були цікавими та дискусійними, розглядались питання державних фінансів, корпоративних фінансів, інвестиційного забезпечення, оподаткування та бюджетної системи.
     Підводячи підсумки конференції Надія Давиденко відзначила високий рівень підготовки студентів та цікаві доповіді. За результатами обговорення комісії у складі членів кафедри були відзначенні кращі доповіді:

І місце отримав Оліфер Дмитро – студент 1 курсу магістратури спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник к.е.н., ст. викл. Тітенко З.М.
ІІ місце розділили: Туренок Ліна – студентка 2 ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник к.е.н., доц. Скрипник Г.О., Костик Катерина – студентка 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування», науковий керівник к.е.н., доц. Сова О.Ю.
ІІІ місце розділили: Блажевич Анастсія студентка 2 ст. курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» – науковий керівник к.е.н., доц. Лемішко О.О., Педоряка Анастасія – студентка 4 курсу спеціальності «Економіка підприємства», науковий керівник к.е.н., доц. Сова О.Ю., Гречко Анна – студентка 1 ст. курсу спеціальності «Облік і оподаткування», науковий керівник к.е.н., ст. викл. Євенко Т.І.

     На завершення конференції Надія Давиденко, привітала переможців, а також подякувала усіх учасників за активну участь у конференції та запросила на ІІІ Міжнародну науково-практичну студентську конференцію, яка буде організована кафедрою фінансів весною.

Галина Скрипник,
доцент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook