Продовжуємо профорінтаційну роботу: зустріч із школярами на Рівненщині

16 листопада 2020 року

     Наразі я вирішила також долучитися до проведення профорієнтаційної роботи і зустрілась з учнями своєї рідної Княгининській загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Мирогощанської сільської ради Дубенського району Рівненської області, щоб дати учням ще один вагомий поштовх для вибору професії. З великим бажанням ознайомила майбутніх випускників із структурою НУБіП України та моїм рідним факультетом, умовами й правилами прийому до університету, переліком спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців й особливостями підготовки за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», розповіла про умови проживання, спортивні й культурні заходи та можливості виїзду за кордон на навчання та проходження виробничої практики, з метою одержання подвійного диплома. В якості наочності, продемонструвала презентацію про наш факультет, яку ми підготували разом із доцентом кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Вікторією Вікторівною Мельник. Для учнів отримана інформація була надзвичайно актуальною та корисною, адже багато проявили зацікавленість навчатись саме на нашому факультеті. Одинадцятикласники поставили багато запитань, зокрема щодо порядку отримання стипендії, умов оплати за навчання та проживання в гуртожитках, студентського дозвілля, міжнародного навчального та практичного стажування.

    Адже чудові шкільні роки пролетять непомітно. І сьогодні перед учнями Княгиненської ЗОШ стоїть непросте питання: «Ким бути?». У світі постійно з’являються все нові і нові професії. Розмовляючи з батьками про своє майбутнє, вони розуміють, що людина сама відповідає за свій вибір. Професія — це дуже важлива частина життя людини, і чим вдаліше ти зробиш вибір, тим більше досягнеш бажаного на професійному шляху, тим більше відчуєш себе успішним і щасливим. Ще один з найважливіших принципів вибору професії: щоб вона тобі подобалася. Адже роботу, яку виконуєш із задоволенням, завжди робиш легко, не відчуваючи втоми, і не помічаєш часу, який на неї витрачено. Я розумію, що в 17 років зробити такий вибір дуже складно, тому зараз можна тільки припускати й будувати плани.

    У підсумку варто зазначити, що сьогодні ми робимо лише початок справи, а вдалий вибір професії залежить від кожного випускника школи окремо. І це – важливий крок ужитті.

     За організацію зустрічі хочеться висловити подяку директору школи Віктору Миколайовичу Ковальчуку та класному керівнику 11-го класу Ірині Миколаївні Сойко.

Марія Намчук, СТН, факультет тваринництва та водних біоресурсів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook