Обговорення планів наукової роботи магістрів-фінансистів

12 листопада 2020 року
     4 листопада на кафедрі фінансів відбулося онлайн-засідання кафедри, на якому були присутні магістри 1 року навчання та викладачі кафедри. Головне питання засідання – розгляд та затвердження планів до магістерських робіт.

     До присутніх звернулася завідувачка кафедри фінансів Давиденко Н.М., яка роз’яснила основний порядок підготовки і захисту магістерських дипломних робіт за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування», а також вимоги до їх змісту та оформлення, вона представила узагальнену інформацію щодо найбільш типових і поширених помилок, що їх допускають студенти в процесі підготовки магістерських дипломних робіт.

     Професор Надія Давиденко зазначила, що магістерська дипломна робота є самостійним науковим дослідженням студента, яка виконується ним на завершальному етапі здобуття вищої освіти в університеті. Її виконання є обов’язковою складовою навчального процесу для освітнього ступеня «магістр». На цій стадії навчання майбутній професіонал готує наукову працю на основі теоретичного осмислення фінансових явищ, всебічного дослідження та аналізу конкретної фінансової проблеми із застосуванням сучасних методів наукового пізнання. Студент демонструє в роботі загальний рівень фахової підготовки, свою здатність до виконання індивідуальних завдань на творчому рівні, до здійснення науково-дослідної роботи інноваційного характеру.

     Далі перейшли до обговорення планів магістерських робіт. Слід зазначили, що цьогорічна тематика є достатньо різноманітною від впливу фінансових криз на рівень тіньової економіки країни, венчурне інвестування, податкові аспекти офшорного бізнесу, управління грошовими потоками від інвестиційної діяльності, фінансова спроможність ОТГ до особливостей фінансового забезпечення аграрних підприємств.

     Під час погодження планів до магістерських робіт викладачами кафедри були надані рекомендації щодо інформаційних джерел, фінансової та статистичної звітності, сайтів інформаційних та аналітичних агенцій, які стануть у нагоді при написанні випускної магістерської роботи.

     На завершення завідувачка кафедри фінансів Надія Миколаївна Давиденко відмітила, що магістерська дипломна робота повинна бути написана самостійно, без текстових запозичень та засвідчити професійну зрілість випускника, виявити його загальнонаукову та спеціальну підготовку, уміння застосовувати здобуті в університеті знання для розв’язання конкретних наукових та практичних завдань і, відповідно, готовність до самостійної професійної діяльності.

Н. Шевченко,
доцент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook