Міжнародну співпрацю у сфері безпечності харчових продуктів продовжено

9 листопада 2020 року

     Наявність безпечного продовольства сприяє розвитку національної економіки, торгівлі і туризму, сприяє забезпеченню продовольчої безпеки і безпеки харчування і є одним з чинників сталого розвитку. Безпечність харчових продуктів, у першу чергу пов`язують з наявністю небезпек, що можуть виникати на будь-якому етапі продуктового ланцюга, а тому обумовлюють потребу у необхідному адекватному контролі упродовж усього ланцюга. Таким чином, безпечність харчових продуктів має бути забезпечена спільними зусиллями всіх  сторін, що задіяні в харчовому ланцюзі.

  Співпраця в сфері харчової безпеки між Університетом штату Пенсильванія та НУБіП України успішно продовжено завдяки серії Вебінарів, які стартували 3-5 листопада. У зв’язку пандемією COVID-19 курс із безпечності харчових продуктів було перенесено на літо 2021 року. З метою сприяння подальшій співпраці та підготовки до проведення  майбутнього Тренінгу для спеціалістів харчової промисловості "Основи безпечності та якості харчових продуктів" експертами було розроблено цикл онлайн семінарів. Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК не лише приймав участь, але і забезпечував координування зазначеної діяльності.

     Перша серія вебінарів  розкрила для учасників питання регулювання безпечності харчових продуктів, які застосовуються до харчових операцій у Сполучених Штатах, а також було висвітлено  питання GMP та HACCP. Було передбачено проведення вебінарів англійською мовою, що надало учасникам можливість ознайомитись із кращими практиками безпечності харчових продуктів та  вдосконалити свої знання англійської мови. Зважаючи на це, неможливо не відмітити ще один важливий аспект - атмосфера вебінарів, яка була дійсно високопрофесійною і сприятливою для сприйняття інформації і жодних мовних бар’єрів. Кожна зустріч починалася представленням організаторів та учасників та супроводжувався жвавою дискусією з обговоренням актуальних питань  безпечності харчових продуктів.

 

Щира подяка  вельмишановним експертам  Укніверситету Штату Пенсильванія Martin Bucknavage, Ramaswamy C. Anancethwaran, Catherine N Cutter, Yuriy Bigun з залученням Фонду Воскобійників та  Відділу міжнародних зв’язків НУБіП України Вадиму Ткачуку та Олександру Лабенку за сприяння міжнародній співпраці у сфері безпечності харчових продуктів. 

Наталія Сілонова,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г продукції

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook