Технології кидають виклик традиційній університетській програмі: інноваційна комунікація першокурсників

8 листопада 2020 року
     Останнім часом виникає багато іноваційних проєктів, які мають залучити молодь до прийняття рішень та власного самовизначення. Як зробити так, щоб участь молоді була ефективною у суспільних процесах. На заняттях з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» викладач акцентує увагу саме на професійному зростанню студентів, «грамотна мова, вміння спілкуватися – це ключ до успіху», – зазначає доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Чекалюк.

     У рамках проведення занять з дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» 5 листопада 2020 року в онлайн-форматі відбулася студентська наукова конференція «Технології кидають виклик традиційній університетській програмі: інноваційна комунікація».

     Зареєструвалося понад 200 першокурсників-учасників. Активну участь брали 123 особи, а виступили з доповідями 20 спікерів. Тематичні секції віртуальної конференції:
1. Технології вірутальної, доповненої та змішаної реальності.
2. Віртуальна та доповнена реальність в середовищі SolidWorks.
3. Віртуальна, доповнена і змішана реальність в середовищі Autodesk VRED.
4. Використання віртуальної реальності в Unreal Engine.
5. Налаштування середовища віртуальної реальності в Unity.
6. Віртуальна реальність в середовищі SketchUp.
7. Фотореалістичний рендерінг в CAD середовищі.
8. Налаштування доповненої та змішаної реальності.
9. Власна професійна тема (вибір студента).

     Ініціатор проєкту – доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Чекалюк вважає, що карантин – це випробування для освітян і гуманітаріям варто об’єднуватися з ІТ фахівцями, аби покращити роботу зі студентами. Успішна держава – це освічені громадяни, талановиті студенти, які легко і вправно користуються технологіями й втілюють у життя свої добрі мрії. Для нас важливо заохотити студентів і навчити легко доносити свої думки державною мовою, вправно поєднувати інновації з кращими традиціями технологічної освіти в Україні. Саме тому модератором проєкту став один з кращих фахівців факультету конструювання та дизайну в царині віртуальної та доповненої реальності, к.т.н., старший викладач кафедри нарисної геометрії, комп'ютерної графіки та дизайну Андрій Несвідомін, який, до речі, і веде студентський гурток та створює сучасну лабораторію з віртуальної та доповненої реальності. Серед учасників: Владислав Котенко та Максим Власенко з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Анастасія Манзуренко та Владислав Куций з механіко-технологічного факультету, Ростислав Нежувака та Ростислав Смільняк з факультету конструювання та дизайну та багато інших.

У роботі першої студентської онлайн-конференції взяли участь та привітали учасників декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило та декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко.
     Наукове бачення процесу викладання дисципліни “Українська мова за професійним спрямуванням” передбачає сучасну подачу матеріалу, комплексну підготовку студента для подальшого працевлавштування та реалізації своїх планів у професійному житті. Першочерговим завданням є вміти презентувати себе на ринку праці, бути конкурентним фахівцем.
     Вже з перших днів навчання в нашому університеті, студенти конспектують лекції, пишуть професійні есе, готують публічні промови, візитку, резюме та автобіографію. Те як ми спілкуємося, як вибудовуємо стосунки у колективі, як листуємося і спілкуємося по телефону, – все це впливає на сприйняття українців у світі, формування державного іміджу.

Назар Гриценко, Діана Грабова,
члени гуртка “Юний журналіст”

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook