Оголошено конкурс наукових проєктів і розробок на 2021 рік

5 листопада 2020, 18:47

 

З 4 листопада в університеті оголошується перший етап конкурсного відбору проєктів наукових досліджень і розробок, виконання яких розпочнеться у 2021 р. за рахунок видатків державного бюджету.

Формування тематики наукових досліджень і розробок здійснюється згідно із Законом України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» та з врахуванням актуальних напрямів у сфері розвитку науки та суспільного життя.

Перевага при відборі надається проєктам, які мають особливо важливе значення для підвищення обороноздатності та національної безпеки держави, згідно з напрямами критичних технологій, затвердженими розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 р. № 600 «Деякі питання розвитку критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки», а також мають прикладні результати подвійного використання, конкурентоспроможні на світовому ринку.

До участі у конкурсі не допускаються роботи, в яких зазначений тип наукової роботи не відповідає змісту та результатам проєкту, мета і завдання проєкту мають суто методичну спрямованість, відсутній або необґрунтований розрахунок вартості роботи.
Мінімальний обсяг фінансування проєктів – 300 тис. грн. на рік, пропоновані терміни виконання фундаментального дослідження – до 36 місяців, прикладного дослідження і науково-технічної (експериментальної) розробки– до 24 місяців.
При підготовці розрахунків фінансових витрат для виконання дослідження або розробки необхідно запланувати не менше 20% від загальної вартості на статті витрат, які передбачають кошти на відрядження, придбання матеріалів, малоцінне обладнання, оплату комунальних платежів тощо.

Більше інформації за посиланням.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook