Аграрний союз України звернувся до Президента України з проханням відтермінувати складання ЄВІ при вступі до магістратури на аграрні спеціальності

29 жовтня 2020 року
     Громадська спілка «Аграрний союз України» направила відповідне звернення до Президента України Володимира Зеленського. Український агропромисловий комплекс забезпечує 15% валового внутрішнього продукту та 37% експорту держави, тому кваліфіковані фахівці для цієї сфери конче потрібні, зазначається в листі за підписом голови Геннадія Новікова.

 

     Водночас правила прийому до закладів вищої освіти на 2021 рік, які затверджені на виконання статті 44 Закону України «Про вищу освіту» передбачають складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови при вступі до магістратури на спеціальності Агрономія, Садівництво та виноградарство, Захист і карантин рослин, Лісове господарство, Садово-паркове господарство, Технології виробництва і переробки продукції тваринництва, Водні біоресурси і аквакультура, Агроінженерія тощо. Слід розуміти, що школи в сільській місцевості, на території невеликих містечок, коледжі та технікуми не завжди забезпечують високий рівень знання іноземної мови. А в університетських реаліях час на вивчення мов значно обмежений.


     Аграрний союз України просить Президента зважити на це і не допустити посилення кадрового голоду на фахівців аграрної галузі, адже системні спеціальні знання випускники вишів отримують саме на випускних кафедрах магістратури.

 

За матеріалами Звернення Аграрного союзу України
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook