ЗАВЕРШИЛАСЬ НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ІНВАЗІЙНИХ ХВОРОБ ТВАРИН У ВП НДГ НУБІП УКРАЇНИ «ВЕЛИКОСНІТИНСЬКЕ НДГ ІМ. О. В. МУЗИЧЕНКА»

28 вересня 2020 року

Викладачами кафедри фармакології, паразитології та тропічної ветеринарії, доцентом Слободян Раїсою Олександрівною та професором Сорокою Наталією Михайлівною упродовж 21-25 вересня 2020 року, згідно наказу ректора НУБіП України, було проведено навчальну практику у ВП НДГ НУБІП України «Великоснітинське НДГ ім. О. В. Музиченка» зі студентами ОС «Бакалавр» 9 і 8 груп 3 курсу з дисципліни паразитологія та інвазійні хвороби тварин. Метою навчальної практики було освоєння навиків по роботі із тваринами, поглиблення теоретичної та практичної підготовки студентів з особливостей клінічного обстеження, діагностики та лікування тварин за паразитарних хвороб.

Перед початком роботи усім студентам було проведено інструктаж по техніці безпеки при роботі із тваринами та безпеці життєдіяльності. Про що зроблено відповідний запис у журналі. Разом зі студентами було вивчено паразитологічну ситуацію в господарстві стосовно паразитарних хвороб.

У період навчальної практики за планом було обстежено різними методами велику рогату худобу, коней та овець різних вікових груп на наявність збудників гематопінозу, бовікольозу, мелофагозу та коростяних хвороб. Здійснено дослідження фекалій великої рогатої худоби і коней на наявність збудників гельмінтозних хвороб і личинок гастрофіл. Клінічно обстежено велику рогату худобу всіх вікових груп на гіподермоз та телязіоз.

Згідно плану навчальної практики, також проведено профілактичну обробку молодняка препаратом офтальмо-гель від збудників телязіозу.

Зі студентами також було оброблено поголів’я великої рогатої худоби і молодняку від мух і ектопаразитів інсектоакарицидними розчинами та пудрою згідно інструкції. Також було відібрано зразки крові від тварин для дослідження на бабезіоз і сетаріоз.

Крім того, здійснено обробку тваринницьких приміщень від мух інсектоакарицидними розчинами згідно інструкції. Всі роботи проведено з дотриманням правил санітарно-гігієнічних правил та із застосуванням засобів індивідуального захисту. Розроблено схему профілактичних протипаразитарних обробок тварин. А також надано консультаційну допомогу відповідно до паразитологічної ситуації у господарстві.

 Доцент, к. вет. н. Раїса Слободян

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook