На Дніпропетровщині вогнеборці ліквідували три лісові пожежі

26 вересня 2020 року
Дніпропетровська обл.

На Дніпропетровщині утримується надзвичайний рівень пожежної небезпеки і кожного дня вогнеборці ліквідовують масштабні займання в природних екосистемах.

Основними причинами виникнення пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки, випалювання сухої рослинності, недотримання населенням заходів пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах.

Сьогодні, 25 вересня, рятувальники тричі залучались до ліквідації пожеж у лісових масивах.

Так, об 11:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території урочища «Павлоградські піски» Павлоградського державного лісового господарства. Із сухої трави зайнялась підстилка хвойного лісу на площі 0,03 га. Завдяки злагодженим діям вогнеборців 27 та 37 державних пожежно-рятувальних частин 6 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області та співробітників лісового господарства, о 12:11 пожежу було локалізовано та о 12:40 - ліквідовано.

О 12:52 до Служби порятунку «101» по охороні Царичанського району надійшло повідомлення про займання за межами села Цибульківка. Прибувши на місце, вогнеборці 24 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області встановили, що пожежа виникла на відкритій території. Зайнялась суха трава, та вогонь розповсюдився на лісовий масив, внаслідок чого було знищено 1,5 га рослинності, а також підстилку хвойного лісу на площі 0,8 га. Пожежу локалізовано о 14:50 та ліквідовано о 15:47.

О 14:10 виникла пожежа поблизу села Богданівка Павлоградського району. За викликом направлено вогнеборців місцевої пожежної команди, а також відділення 50 державної пожежно-рятувальної частини 6 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області. По прибуттю до місця, рятувальники встановили, що пожежа виникла на відкритій території – зайнялась суха трава на площі 1 га, звідки вогонь перекинувся на територію урочища «Богданівські піски» Павлоградського державного лісового господарства та встиг знищити 0,005 га підстилки хвойного лісу. Пожежу локалізовано о 14:59 та ліквідовано 15:42.

Шановні громадяни!

Не ігноруйте слів рятувальників! Не підпалюйте суху рослинність та не кидайте на землю незагашені недопалки. Будьте уважними та відповідальними! При перших ознаках виникнення пожежі не гайте часу та одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»! Давайте разом берегти екосистеми від вогню!


 

ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook