За минулу добу на Сумщині вогнеборці тричі ліквідовували загоряння сухої рослинності на відкритих територіях

24 вересня 2020 року
Сумська обл.

Упродовж 22 вересня, рятувальники тричі залучались до ліквідації пожеж  у природних екосистемах на території Сумської області.

Перший виклик надійшов о 08:30, де відділення чергового караулу 14-ї державної пожежно-рятувальної частини  залучалось до ліквідації пожежі в природних екосистемах с. Ведмеже, Роменського району. Для безперебійної подачі води автоцистерни дозаправляли від природної водойми, що знаходилася на відстані 800 м, від осередку горіння. Загоряння на відкритій території площею в 1 га вдалось локалізувати о 10:44, о 18:45 – ліквідувати.

Цього ж дня, о 10:14 рятувальники отримали повідомлення про загоряння сухостою від жителів села Лугівка, Великописарівського району. Вогонь охопив суху рослинність на площі 0,3 га. Існувала загроза подальшого поширення вогню на більшу площу, тому для приборкання пожежі довелось додатково залучити 1 трактор з бочкою. Використовуючи спеціальну техніку, рятувальники забезпечили безперебійну подачу води до епіцентру горіння від водонапірної башти, яка розташовувалась на відстані 5 км. Відділенню чергового караулу 13-ї державної пожежно-рятувальної частини, вдалось локалізувати загоряння об 11:55, ліквідувати -  о 19:20.     

А вже, об 11:57 надійшов виклик від випадкового перехожого, що по вул. 1-ша Закрупецька с. Нижня Сироватка, Сумського району, горять залишки сухої рослинності на площі до 1,5 га. На виклик прибуло відділення чергового караулу 28-го державного пожежно-рятувального поста. Для безперебійної подачі води, автоцистерну довелося дозаправляти від пожежного гідранту, який знаходився  на відстані до 3 км. Витративши на гасіння близько 6 тонн води, о 12:40 пожежу локалізували, о 14:40 – ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 3 одиниці спеціальної техніки та 12 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 автомобілі та 2 працівника місцевих пожежних команд сіл Мокиївка та Довгополівка, і один трактор з бочкою.

 У ДСНС у Сумській області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook