«Клуб аграрного та освітнього консалтингу» кафедри педагогіки активно продовжує свою діяльність в умовах дистанційного навчання

22 квітня 2020, 13:28

На початку карантину усіх хвилювало єдине питання – яким чином в умовах карантинних заходів відбуватиметься навчальний процес в університеті?! Однак, не дивлячись на усі побоювання та перестороги, процес успішно продовжується, впроваджуючи інформаційно-комунікаційні технології у дистанційному навчанні.

За таких умов триває і науково-педагогічна діяльність кафедри педагогіки, на базі якої напередодні було організоване та проведене онлайн-засідання Клубу аграрного та освітнього консалтингу.

Веб-конференція зібрала більше 60 учасників, серед яких були студенти Профосвіти, ІКТО і ПВШ, стейкхолдери які мали можливість ознайомитись з особливостями функціонування Клубу та долучитись до обговорення актуальних питань у сфері освіти, зокрема й зміст освітньо-професійної програми «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті».

З вітальним словом до присутніх звернувся президент Клубу Олександр Прохорчук, окресливши перспективи розвитку Клубу в період карантину.

Продовжив розмову завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник. У своєму виступі Руслан Васильович розкрив актуальність підготовки студентів за ОП «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», а також підкреслив про підсилення підготовки студентів інших ОП з урахуванням змін, які вносить цифровізація освіти.

Гарант ОП «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», професор Олександр Кучай розповів про перспективи підготовки сучасних педагогічних працівників з урахуванням досвіду зарубіжних колег, а також новинки ІТ в освітній галузі.

На засіданні була присутня директор Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» Тетяна Іщенко. Тетяна Дем’янівна охарактеризувала гостру потребу освітньої галузі у фахівцях педагогах, які вільно володіють ІТ-технологіями й soft-skills, про актуальність співпраці науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти та кафедри педагогіки НУБіП України у контексті підготовки високопрофесійних фахівців освітньої галузі.

Директор Рівненського коледжу НУБіП України Ярослав Корсун відзначив про співпрацю кафедри педагогіки та міжкафедральної навчальної лабораторії, яка функціонує на базі даного коледжу. Ярослав Петрович з похвалою охарактеризував випускників кафедри педагогіки, у яких має потребу Рівненський коледж НУБіП України, акцентуючи увагу на актуальності ОП «Інформаційно-комунікаційні технології у освіті», а також про перспектики та можливості проходження практики і стажування студентами кафедри у його установі. Зокрема Ярослав Петрович зазначив, що докладно вивчивши ОПП «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» він з колегами рекомендували б ОК «Керівник закладу освіти» перенести з блоку вибіркових дисциплін в цикл обов’язкових дисциплін, адже в магістрів спеціальності «Освітні, педагогічні науки» необхідно сформувати ЗК 01, ЗК 02, ЗК 03, ЗК 07, ЗК 08, ЗК 10, ЗК 11; СК 01, СК 02, СК 07, СК 09, СК 10, СК 13, СК 14; ПРН 01, ПРН 02, ПРН 05, ПРН 06, ПРН 09, ПРН 10, ПРН 12, ПРН 14, ПРН 15, ПРН 16.

Про переваги студентського навчання й написання магістерської кваліфікаційної роботи за ОП «Інформаційно-комунікаційні технології у освіті», а також про імплементацію отриманих у процесі навчання знань у освітній процес закладів освіти зазначила магістрантка групи ІКТО-19001м, а також вчитель інформатики Путрівського НВК Вікторія Капустянчик. Також вона додала, що Дисципліну «Методологія та організація наукових досліджень з основами інтелектуальної власності» варто перенести з вибіркового блоку в цикл обов’язкових дисциплін. Ця дисципліна для магістра є важливою, зокрема для підготовки магістерської роботи та курсових робіт.

На закінчення, студентка 2 року навчання ОС «Магістр» ОП «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» Наталія Шакун відзначила про внесок кожного члена у роботу «Клубу аграрного та освітнього консалтингу», а президент Клубу Олександр Прохорчук побажав усім присутнім міцного здоров’я та успіхів у професійній діяльності!

Асистент кафедри педагогіки
Оксана Гончарук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook