Факультет ветеринарної медицини завершив цикл загальноуніверситетської «Школи першокурсника - 2020»

18 вересня 2020 року
    Враховуючи епідемічну ситуацію в Україні, факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України 17 вересня 2020 року вперше провів online «Школу першокурсника» і ознайомив студентів 1 курсу, які до недавнього часу були абітурієнтами, з їхнім майбутнім студентським життям, оскільки студентське життя – це не тільки навчання, а й культурно-масова, спортивно-масова, громадська робота, дозвілля тощо. 

     «Школу першокурсника» відкрив декан факультету Микола Цвіліховський, який сердечно привітав студентів із вступом на факультет ветеринарної медицини і ознайомив із структурою факультету та матеріально-технічною базою. Він наголосив, що студенти вступили на один із самих престижних факультетів нашого університету, який є безперечним лідером в Україні як за кадровим складом, чисельністю студентів, так і за сучасним обладнанням. Тільки на нашому факультеті науково-педагогічні працівники займаються питаннями клітинних технологій (стовбурові клітини) та активно працює єдиний в Україні «Банк крові» дрібних тварин, відкрита нова навчально-наукова лабораторія «Репродуктології з банком сперми тварин та ембріонів».


     Надалі виступив ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який також привітав студентів і ознайомив із славетними традиціями alma mater, розповів про історію університету, озвучив основні напрямки діяльності структурних підрозділів, роз’яснив особливості навчального процесу в умовах карантину, засвідчив важливість оволодіння знаннями вибраної професії і побажав успішного навчання.


     У своєму виступі заступник начальника навчальної частини університету Оксана Зазимко акцентувала в цілому увагу на освітньому процесі, ознайомила першокурсників з графіком навчання, особливостями його в університеті та порядком допуску і здачі заліково-екзаменаційних сесій.


     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський ознайомив студентів із діяльністю свого центру та закликав до активного студентського життя. Зауважив, що університет готує не тільки висококваліфікованого фахівця з вибраної спеціальності, а й приділяє значну увагу виховного процесу.


    Більшість студентів факультету ветеринарної медицини будуть поселені в гуртожиток №6. Тому директор студентського містечка Сергій Стецюк детально розповів про правила поселення та проживання в гуртожитках університету.


     Голова профкому студентів та аспірантів університету Олексій Мельник основну увагу приділив питанням соціальному захисту студентів.


      Представник кафедри культурології Сергій Дудко розповів про гуртки художньої самодіяльності в НУБіП України і закликав активно приймати у них участь, оскільки їх керівниками є народні та заслужені артисти України, які працюють на кафедрі.


     Завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко сказав, що студенти факультету ветеринарної медицини є переможцями багатьох університетських змагань і активними учасниками спортивних секцій, які згодом представив у презентації.


     Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов представив свій колектив і акцентував увагу на тому, що тільки в нашому університеті готують кадрових офіцерів з ветеринарного забезпечення Збройних Сил України, і кожний студент, в тому числі і дівчата, можуть, починаючи з 3-го курсу, навчатись на військовій кафедрі і отримати військове звання «Молодший лейтенант». Також він продемонстрував у відеоролику готовність студентів університету до надзвичайних ситуацій і захисту Батьківщини.


    Голова студентської організації університету Дмитро Кушпій розповів про структуру даної організації, її завдання і наголосив на тому, що на кожному факультеті, в тому числі і факультеті ветеринарної медицини, активно працює студентська організація, яка має певні сектори і організовує дану роботу.


     Після завершення загальноуніверситетських виступів заступник декана з навчально-виховної роботи факультету Василь Данілов ознайомив студентів з особливостями навчального процесу, зокрема на факультеті. Він розповів про формування академічних груп, яких аж 14, про складений розклад занять, який розміщений на сайті факультету і університету, про нарахування академічних стипендій, призначення старост тощо.


     Заступник декана факультету Сергій Деркач більш акцентував увагу на організаційних питаннях щодо поселення студентів у гуртожиток №6, посвяти у студенти та вручення студентських квитків, соціальному забезпеченні студентів. Він зачитав усі категорії студентів, яким надаються пільги і призначаються соціальні стипендії.


     Хочемо також відмітити, що до online «Школи першокурсника» приєдналося біля 200 студентів факультету ветеринарної медицини, які на завершення, протягом однієї години задавали запитання, і заступники декана Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук надавали ґрунтовні відповіді.

     Студенти виразили глибоку вдячність за проведений захід.

Заступники декана: Василь Данілов,
Сергій Деркач, Юрій Жук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook