Відкрите практичне заняття на тему: «Еволюція управління ланцюгами поставок, управління конфліктами в ланцюгах поставок» з дисципліни «Логістика»

16 вересня 2020 року

У межах дисципліни «Логістика» 11-го вересня 2020 року, к.е.н., доцентом кафедри менеджменту імені професора Й. С. Завадського Слободяник А. М. було проведено відкрите практичне заняття на тему: «Еволюція управління ланцюгами поставок, управління конфліктами в ланцюгах поставок».

Дисципліна «Логістика» є частиною циклу основних дисциплін професійної підготовки студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент» і спрямована на формування у майбутніх спеціалістів системних знань щодо концептуальних основ логістики, теорії й практики розвитку цього напряму та набуття навичок самостійної роботи у засвоєнні навчального матеріалу стосовно сучасних методів управління матеріальними та іншими потоками у сучасних умовах.

Згідно з робочою програмою дисципліни, тема відкритого практичного заняття була присвячена засвоєнню питань з організації управління ланцюгами поставок, ключових показників ефективності ланцюгів поставок, операційної моделі управління ланцюгами поставок, SCOR-моделі, управління конфліктами в ланцюгах поставок, процесів у логістичній системі організації відповідно до моделі SCOR та принципи раціональної організації логістичних процесів. Згідно плану, викладач висвітлила наступні питання:
1. Еволюція управління ланцюгами поставок.
2. Управління конфліктами в ланцюгах поставок.
3. Компоненти логістичної системи підприємства. Принципи раціональної організації логістичних процесів.
4. Практичне завдання.
Анна Миколаївна зазначила, що організація управління ланцюгами поставок зазнає еволюційних змін як протягом строку життя підприємства, так і впродовж розвитку самих ланцюгів поставок. На логістичну систему можна подивитися як з точки зору всього ланцюга поставок – від видобутку мінеральної сировини до кінцевого споживача, так і з точки зору конкретного підприємства, розташованого у ланцюзі постачань. У першому випадку ми маємо справу з макрологістичною системою, у другому – з мікрологістичною системою. Відтак, рівень розвитку ланцюга поставок оцінюється за допомогою ключових показників ефективності. Підкреслила, що існує безліч джерел, звідки можна почерпнути відомості про ключові показники ефективності ланцюгів поставок, але найбільш системне уявлення про них дає SCOR-модель.

Практичне заняття супроводжувалось цікавим та змістовним презентаційним матеріалом, що дозволило викладачеві ґрунтовно висвітлити тему заняття і пробудити інтерес у студентів.
На відкритому практичному занятті були присутні завідувачка і представники професорсько-викладацького складу кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського, представники інших кафедр і деканату факультету аграрного менеджменту.
Заняття було проведено на високому рівні й одержало схвальні відгуки від присутніх.

Аліна Троян,

доцент кафедри менеджменту ім. проф.Й.С. Завадського

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook