Зустріч ректора і старост груп 2-4 курсів: з 21 вересня переходимо на навчання в дистанційному режимі

16 вересня 2020 року
     16 вересня на університетському стадіоні відбулася зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка зі старостами академічних груп 2-4-х курсів.
     Такі заходи є традиційними, але через пандемію і запроваджений карантин від минулої такої зустрічі пройшов майже рік. Да й тема для сьогоднішньої розмови була вельми нагальною.

     Усі 266 старост, представники деканатів, дирекцій, служб і ректорат сконцентровано слухали виступ ректора. Вітаючи студентство з новим навчальним роком очільник університету підкреслив: за складних умов карантину НУБіП був одним з небагатьох вишів, який дозволив студентам вийти на звичну форму навчання з 25 серпня 2020 року і провести 4 тижні очних занять. Це свідчить про нашу організованість, волю і дисципліну, підкреслив ректор.
 

 

  

     У четвер 17 вересня студенти 2-4-х курсів денної форми завершують очне навчання та переходять на дистанційне. І зустрітися з ними зможемо лише з 2 по 14 листопада, коли вони знову повернуться в аудиторії. І це – за сприятливих санітарно-епідеміологічних умов. Відповідно усім старшокурсникам рекомендовано на період до 2 листопада залишити гуртожитки, оскільки вже 19-20 вересня до них заселятимуться першокурсники, частина з яких приїздить з червоної зони карантину. Робимо це на виконання епідеміологічних вимог, задля безпеки студентства: виїдуть близько 7 тисяч осіб і заселиться близько 5 тисяч. Якщо у студента є необхідність залишитися в гуртожитку - потрібно звернутися до деканату чи дирекції.

     Звісно, усі гуртожитки і навчальні корпуси протягом 18-19 вересня ретельно оброблятимуться, дезінфікуватимуться. Зимова ж сесія розпочнеться 14 грудня, і поки вона планується в дистанційному режимі. Студенти, які не матимуть змоги користуватися нашим навчальним електронним порталом, брати участь у відеоконференціях, повинні за ці 2-3 дні звернутися до бібліотеки та отримати необхідну навчальну літературу: за потреби в паперовій чи електронній формі.

     Щодо дистанційного навчання, то технічні потужності серверів, які обслуговують платформу elearn, збільшено на 25%, поліпшено і зміст навчальних електронних курсів, поінформував ректор. До речі, й на розвиток матеріально-технічної бази, лабораторного обладнання й устаткування витрачено близько 12 мільйонів гривень, облаштовано два спортивні майданчика біля гуртожитків №№ 2 та 10. Планується за сприятливих умов та допомоги держави завершити й переобладнання модуля в спортивний комплекс.

  

  

     На завершення Станіслав Ніколаєнко озвучив спільне завдання: не втратити жодного студента, співробітника чи викладача, зберегти здоров’я, прикласти максимум зусиль для якісного оволодіння знаннями, тримати зв’язок з кожним! Якщо ж карантин буде послаблено – усі із задоволенням повернуться до звичного навчання.

     Щоразу на зустрічі студенти використовують можливість поспілкуватися з керівництвом, задати актуальні запитання та почути відповідь, як-то кажуть, з першоджерела. Новоспечена голова студентської організації факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Яна Газін висловила свою подяку за можливість чотири тижні навчатися в стінах університету та ремонти гуртожитків і запитала дозволу на проведення різноманітних соціальних заходів для студентства. На що отримала згоду: тільки за умов дотримання санітарно-епідеміологічних вимог і рекомендацій. ексголова Студентської організації Максим Паламарчук та староста першої групи третього курсу гуманітарно-педагогічного факультету Маргарита Гуляй цікавилися можливістю якнайскорішого повернення до очного навчання та механізмом тимчасового переходу на дистанційне навчання. Повторимося: звичайно, за сприятливих умов ми всі повернемося до аудиторій, а поки що дистанційка відбуватиметься за весняним зразком.

  

  

  

Анастасія Василевська

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook