Служба інформаційного моніторингу наукової бібліотеки – надійний інформаційний партнер дослідників університету

15 вересня 2020 року

   Наукова бібліотека НУБіП України пропонує безліч сучасних послуг, в тому числі і онлайн-послуг, однак завжди прагне вдосконалюватись та створювати нові сервіси для своїх користувачів.
  Так, зокрема, на початку вересня цього року методичною радою наукової бібліотеки було затверджено рішення про створення служби інформаційного моніторингу на базі нашої книгозбірні, а вже через декілька днів працівники відділу інформаційних технологій провели семінар тренінг для інших бібліотекарів щодо пошуку наукової інформації у міжнародних та вітчизняних електронних ресурсах.

   Слід відмітити, що стрімкий розвиток науки в світі, тисячі наукових досліджень та безліч наукових публікацій з приводу досягнень зарубіжних та українських вчених – все це потребує аналітичного «сита». Саме тому основною функцією бібліотечної служби інформаційного моніторингу є пошук найсучасніших публікацій в іноземних та вітчизняних виданнях за різними галузями науки і техніки, що здійснюватиметься у наукометричних базах даних (SCOPUS, EBSCO, Web of Science), ресурсах відкритого доступу (DOAJ) та українських періодичних виданнях і базах даних.

   Тож, шановні науковці, дослідники, аспіранти, докторанти, якщо вас цікавить конкретна тематика наукових статей як іноземною так і українською мовами, пропонуємо скористатись нашою новою послугою та відправити запит на електронну адресу [email protected] за формою (ЗАПИТ НА ІНФОРМАЦІЮ).
   Водночас, щомісяця на сторінці бібліотеки сайту університету ми публікуватимемо аналітичний дайджест найактуальніших наукових статей з іноземних видань, перекладених українською мовою, з обов’язковими посиланнями на першоджерела.
   Маємо надію, що нова послуга нашої книгозбірні буде корисною всім науковцям університету та сприятиме значним досягненням у розвитку вітчизняної науки.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook