В Університеті успішно стартував новий 2020-2021 навчальний рік

31 серпня 2020 року
     Наш університет одним із перших розпочав 25 серпня новий 2020-2021 навчальний рік для студентів 2-4 курсів денної форми навчання бакалаврату аудиторно. Проведення занять для студентів цих курсів у такому режимі заплановано до 19 вересня, а з 21 вересня розпочне заняття в аудиторіях нове поповнення 2020 року – студенти 1 курсу бакалаврату та 1 року навчання магістратури.

     І що приємно вразило, так це те, що студенти більшості академічних груп усіх факультетів та ННІ приступили до занять майже у повному складі. В багатьох академічних групах до занять приступили 100% студентів, а середній показник відвідування занять по університету складає 85-90%. Найкращі показники щодо відвідування студентами занять на факультетах: тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнології та екології, юридичному, землевпорядкування та інших.

    Так, на факультеті тваринництва та водних біоресурсів студенти приступили до занятьу повному складі. Як розповіла нам Катерина Петринчук, староста 2 курсу 2 групи освітньої програми «Технологія виробництва і продукції тваринництва», за три місяці карантину та дистанційного навчання і практики студенти засумували за рідною Алма-матер та один за одним, бо група у них дружня. «Окрім того, - каже Катерина, - ми ж обрали такий фах, який вимагає сильної практичної підготовки, яку ми хочемо та можемо отримати лише в нашому університеті під час аудиторного навчання з нашими викладачами в прекрасних обладнаних сучасних лабораторіях нашого факультету».

     «Студенти факультету ветеринарної медицини одностайно переконані, що їх фах – лікаря ветеринарної медицини, потребує очної форми навчання, так як для опанування цією професією потрібно проведення занять з лабораторними та продуктивними тваринами. Тим паче, півроку вже продовжувалась дистанційна форма навчання, яка в певній мірі дозволяє отримати теоретичні знання. Проте, спілкування з викладачами, проведення лабораторних занять з використанням сучасного обладнання і тварин не може замінити ніяка форма навчання. Тому, ми з радістю відвідуємо лабораторні занятті», – такими думками поділилися з нами старости академічних груп 3 курсу факультету ветеринарної медицини Ірина Бондарець (5 група), Вероніка Кондраток (1 група) та Анна Томас (4 група).

     Анастасія Кучерява, староста 1 групи 2 курсу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, переконана, що в університеті студенти отримують ґрунтовні знання, які у подальшому дозволять усім випускникам знайти гарну роботу, тому і відвідування занять на високому рівні.
     Студенти 2 курсу факультету захисту рослин, біотехнології та екології спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» із задоволенням другий рік поспіль навчаються за обраним фахом, про що повідомила нам староста 1 академічної групи Дарина Пацевич. На думку студентів, дисципліна «Аналітична хімія», під час якої ми поспілкувалися зі студентами групи, посідає дуже важливе місце в підготовці майбутніх фахівців-біотехнологів, бо дає ґрунтовні профільні знання, без яких надалі неможливо освоїти профільні дисципліни, зокрема «Біохімія», «Фізіологія рослин» тощо. Окрім того, за період дистанційного навчання ми засумували один за одним та за нашими викладачами.

  

     Незважаючи на радість від довгоочікуваних зустрічей студентів з рідним університетом, викладачами та друзями-одногрупниками, необхідно зазначити, що освітній процес за умов адаптивного карантину вимагає від студентів певного напруження, адже заняття проходять у дві зміни з 1-ї по 7-му пару з годинною перервою на санітарну обробку усіх навчальних приміщень. Для навчання за таких умов університет використовує, окрім аудиторного фонду (лекційні аудиторії, групові кімнати, лабораторії тощо), класи на відкритому повітрі, екокласи, читальні зали.

     Особливу увагу слід приділити навчанню по суботах, у цей час можна проводити консультування студентів 3 та 4 курсу бакалаврату з написання курсових робіт чи проєктів, дипломних робіт, організувати проведення лабораторних та практичних занять, оскільки більшість аудиторій у цей день буде вільною.

Вітаємо весь колектив Університету з початком нового навчального року, бажаємо творчого натхнення та успіхів у навчанні!!!

Сергій Кваша,
проректор з навчальної і виховної роботи
Оксана Зазимко,
начальник навчального відділу  


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook