Ректорат: зараховуємо студентів за державним замовленням, набираємо контрактників та суворо дотримуємося карантинних умов в навчальному процесі

31 серпня 2020 року
     31 серпня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Сьогоднішній день є підсумковим для зарахуванням студентів денної форми навчання, які вступили на місця державного замовлення на базі повної загальної середньої освіти. Тому абітурієнтам ще є час для подачі оригіналів документів – завтра вже такої можливості не буде. Завершилися й іспити до магістратури й найближчим часом будуть оприлюднені списки рекомендованих до зарахування за державним замовленням. Отже пройдено своєрідний екватор вступної кампанії, тому потрібно концентруватися на наборі студентів на контрактну форму навчання.

 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про роботу Оперативного штабу: серед студентів університету, захворівших на коронавірусну хворобу минулого тижня не зафіксовано. Тривожна ситуація в м. Бережани, яке втрапило до червоної зони, навчальний процес у відокремлених підрозділах триває в дистанційному режимі. Моніторинг відвідуваності занять студентами свідчить про звичайний режим навчального процесу, однак щоденний контроль явки та дотримання санітарних норм, в т.ч. і в гуртожитках буде й надалі проводитися. З 7 по 18 вересня заплановано провести Школу першокурсника в дистанційному режимі, а з 19-го – після поселення до гуртожитків для них буде організоване очне детальне знайомство з університетом. 20 вересня пройде посвята в першокурсники на факультетах та в ННІ, а також в два етапи – урочистості на стадіоні.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про засідання вченої ради, яке заплановано провести 23 вересня в дистанційному режимі. На порядку денному розглядатимуться підсумки вступної кампанії, звіт декана факультету тваринництва та водних біоресурсів про реалізацію програми розвитку факультету, наукова доповідь тощо.

     Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про суворе дотримання санітарних вимог в гуртожитках кампусу, завершення підготовки 221 кімнати для поселення першокурсників.
     Голова Студентської організації Олександр Павелко проінформував про проведення 1 вересня наживо конференції, на якій планується затвердити склад центральної виборчої комісії з виборів голови, план роботи на І півріччя тощо. Також триває підготовка до активної роботи студентських кураторів для першокурсників – вже сформована команда і визначені пріоритети у зв’язку з пандемією.

  

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко акцентував увагу на проходженні атестації наукової діяльності, подачі проектів молодих вчених для участі в конкурсі.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко повідомив графік проведення конференції трудових колективів з призначення керівників факультетів та ННІ на поточний тиждень.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про припинення набору студентів-іноземців у зв’язку з закриттям кордонів. Найближчим часом відбудеться засідання Ради Асоціації європейських університетів наук про життя та нарада зі створення на базі університету центру Конфуція.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про завершення усіх ремонтних робіт в гуртожитках до заїзду першокурсників. У навчальних корпусах №2 та 12 йдуть роботи з облаштування сучасних вентиляційних систем.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – контролювати подання оригіналів документів вступниками та набір контрактників, здійснити перевірку навчального процесу на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, внести пропозиції щодо функціонування кафедри фізичного виховання після наради з науково-педагогічними працівниками, провести аналіз причин відсутності кожного студента персонально та встановити з ними зв’язок. Миколі Михайліченку – організувати проведення конференції трудових колективів факультетів та ННІ. Валерію Іщенку – забезпечити придбання меблів для відремонтованих кімнат гуртожитків. Вадиму Ткачуку – відслідковувати стан сплати за навчання та проживання в гуртожитках, спільно з профспілками організувати комісійну перевірку дотримання карантинних умов в навчальних корпусах.

  

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook